Betaalt Club Brugge wel 2 miljoen aan Leekens?

Koen Schaaphok
| 120 reacties
Betaalt Club Brugge wel 2 miljoen aan Leekens?
Foto: © SC

Niet zo lang geleden werd duidelijk dat Club Brugge, bij een vervroegd vertrek van Georges Leekens, een vertrekpremie van een twee miljoen euro in z'n zak zou steken. Nu blijkt dat dat nog niet vanzelfsprekend zal zijn.

Georges Leekens kon, mede dankzij een goede onderhandelingspositie als Belgisch bondscoach, een contract van ruim 3 jaar afdwingen met Club Brugge. Aan die drie jaar komt na welgeteld 143 dagen plots een einde. Die 2 miljoen euro omhelst dus de resterende looptijd van het contract, volgens Het Nieuwsblad. Dat de sociale bijdragen in de sportsector, en dus ook inzake loon bij trainers en voetballers, lager zijn, verklaart deels zijn riante ontslagpremie.

Onderhandelen

Toch is het niet standaard dat de club klakkeloos de 2 miljoen euro uitkeert. In theorie regelt de wet van 1978 de ontslagvergoeding. Volgens voetbalmakelaar Walter Mortelmans wordt er door beide partijen automatisch naar een compromis gezicht. “De wet is de wet, maar meestal wordt er een compromis gezocht tussen speler en/of trainer en club. Vaak vinden beide partijen elkaar ergens in het midden, waarbij elke partij voordeel doet. De club betaalt minder, de trainer kan bijvoorbeeld gelijk weer aan de slag als dat wordt overeengekomen.”

Mochten beide partijen er niet uitkomen, is er altijd nog de mogelijkheid om het voor de arbeidsrechtbank te regelen. Een optie die zowel Georges Leekens als Club Brugge liever mijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties