Voor het eerst in 24 jaar geen topclub herfstkampioen?

Fabian Morren
| 44 reacties
Voor het eerst in 24 jaar geen topclub herfstkampioen?
Foto: © SC

Zulte Waregem kan herfstkampioen worden. Dat zou een behoorlijke verrassing zijn. Bij een zege tegen KV Mechelen zaterdag is de herfsttitel een feit.

"Veel belang hechten we er niet aan, maar het zou wel een mooie symbolische prijs voor ons zijn", zegt voorzitter Willy Naessens in Het Nieuwsblad. "Als we winnen, hebben we al meer punten dan over het hele vorige seizoen. Dit is een groot succes. Zeker omdat we intussen ook jonge spelers een kans geven en goed voetbal brengen. We moeten hier van genieten en trots zijn op onze prestaties."

Sinds de invoering van de play-offs werd de herfstkampioen al drie keer op rij ook de echte kampioen. Lager dan een derde plaats zakte de herfstkampioen tijdens de laatste 25 jaar nooit terug. "We blijven rustig", reageert Naessens. "Als we met Nieuwjaar nog bovenaan staan, moeten we kleur bekennen. In ons achterhoofd dromen we natuurlijk van Play-off 1, maar het is zeker geen must."

Nog een opmerkelijke statistiek: het is 24 jaar geleden dat een team buiten de huidige G5 (Genk, Gent, Anderlecht, Club Brugge en Standard) nog eens herfstkampioen werd. In 1988 viel KV Mechelen die eer te beurt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties