Wilmots: "In toptien wereldranking geraken"

Wilmots: "In toptien wereldranking geraken"
Foto: © SC

Marc Wilmots is van plan om bepaalde dingen uit te proberen tegen Roemenië en veel te wisselen, maar van zijn systeem gaat hij niet afwijken. "Systeem en manier van spelen blijven hetzelfde", bevestigde de bondscoach.

Johan Walckiers in Neerpede

Wilmots ziet Roemenië absoluut niet als een verplicht nummertje. "Wij spelen elke wedstrijd om te winnen. Ik heb het de spelers gezegd: we staan nu twintigste op de wereldranglijst. Dat is mooi, er blijven is nog mooier, maar ik wil in de toptien geraken. Winnen tegen Roemenië is dus een goede start daarvoor."

De bondscoach moet heel wat spelers missen, maar maakt daar geen drama van. "Dat is nu eenmaal zo in de voetbalwereld. Ik heb 100 procent vertrouwen in de groep die ik nu heb. Indien we niet goed spelen tegen Roemenië ga ik ook niet wenen dat het komt door de geblesseerden. Dan ligt het gewoon aan ons", aldus Wilmots. "Wie er ook speelt, ik ga ook niet sleutelen aan het systeem. Dat en de manier van spelen blijft hetzelfde. Ik haal het verleden niet graag aan: maar die eerste helft tegen Schotland vond ik het beste wat we al lieten zien. Dat zou ik graag nog zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties