Geen Puskas-nominatie voor Zlatan

Koen Schaaphok
| 4 reacties
Geen Puskas-nominatie voor Zlatan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De dag na het interland-avondje van vele voetballanden werd er maar over een ding gesproken: de fenomenale goal van Zlatan Ibrahimovic namens Zweden tegen Engeland. Een goal die terecht bekroond zou moeten worden. Of toch niet?

Eerder deze week maakte de FIFA de lijst van genomineerden voor de Ferenc Puskas Award 2012 bekend. Deze award bekroont de mooiste goal van het jaar. Volgens voetballiefhebbers wereldwijd verdient de sensationele omhaal van Ibrahimovic ook een plaats tussen de genomineerden. Toch zal de FIFA de goal niet aan de lijst toevoegen.

Kwestie van uren

Een vertegenwoordiger van de FIFA liet aan Voetbal International weten dat de treffer van de Zweedse spits definitief geen kans maakt op de Ferenc Puskas Award van dit jaar. Reden? De internetstemming op de genomineerden begon reeds woensdagmiddag om 15.00u, enkele uren voor de treffer van Zlatan, en er is inmiddels al een groot aantal stemmen op de genomineerde doelpunten uitgebracht.

De FIFA is echter wel bereid om op een andere manier een uitzondering te maken. “De selectiecommissie behoudt zich wel het recht voor het uitzonderlijke doelpunt van Ibrahimovic te nomineren voor de verkiezing van de Puskas Award van volgend jaar”, aldus de organisatie. Ondanks dat Ibracadabra zijn goal in 2012 scoorde, kan hij dus wel op de lijst voor de award van 2013 geplaatst worden.

Via de website van de Wereldvoetbalbond kunnen de lieffhebbers tot 29 november stemmen op de mooiste goal van 2012.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties