Villas-Boas vreest racisme in Rome

Christophe van den Boom
| 1 reacties
Villas-Boas vreest racisme in Rome
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

André Villas-Boas vreest dat de spelers van Tottenham in Rome tentoongesteld kunnen worden aan racisme. Tottenham neemt het vanavond in de Europa League op tegen Lazio, wiens supporters niet bepaald lievertjes zijn.

In september kwam de club al op bezoek in White Hart Lane. De supporters van Lazio maakten toen apengeluiden richting Jermain Defoe, Aaron lennon en Andros Townsend.

“De UEFA heeft Lazio daarvoor gestraft en dat was volledig terecht, maar dat wil niet zeggen dat die incidenten niet meer zullen voorkomen”, vertelde Villas-Boas aan The Sun. “We hopen van niet, maar als het wel zo is, dan zijn de spelers slim genoeg om er niet op in te gaan en om de instanties te laten reageren op die gebeurtenissen.”

Steven Caulker maakte het racisme van dichtbij mee toen hij met de U21-van Engeland Servië in de ogen keek. Maar de verdediger is ervan overtuigd dat na de match enkel over het resultaat zal gesproken worden. “Het is een zware test. Elke wedstrijd was zwaar tot nu toe, maar we zijn er klaar voor. Ik maak me geen zorgen over de sfeer daar. Mijn hoop en doel is dat er nadien enkel over voetbal gesproken zal worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties