Interview Corstjens: "Binnen drie weken op topniveau"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Corstjens: "Binnen drie weken op topniveau"
Foto: © SC

Wouter Corstjens maakte deze zomer de overstap van het gedegradeerde Westerlo naar AA Gent. Veel plezier aan zijn nieuwe club beleefde hij nog niet. Hij speelde enkel in twee Europese wedstrijden en sukkelde daarna met een enkelblessure. Hij is op de weg terug en gretiger dan ooit.

Door Sander De Graeve

Wouter Corstjens timmert aan de weg terug na die enkelblessure. Het gaat steeds beter met de verdediger: “Vanaf deze week is het heel goed beginnen gaan. Vorige week had ik nog wat last maar ik kon nu eindelijk pijnvrij een trainingsweek tot een goed einde brengen. Ik had eigenlijk verwacht dat de blessure iets langer ging aanslepen en ben dus blij dat ik opnieuw voluit kan trainen.”

Op de vraag wanneer hij terug in de selectie hoopt te zitten, antwoordt Corstjens voorzichtig: “Dat is een vraag voor de trainer natuurlijk, ik ga me gewoon proberen bewijzen op training, in oefenmatchen en bij de beloften. Zelf denk ik dat ik binnen drie weken mijn topniveau terug kan halen.”

Vervelende blessure

Het was een vervelende blessure: “Ik kon erg weinig kiné-oefeningen doen. Een bot-Oedeem aan de enkel is geen lachertje. Ik kon enkel fietsen en wat aquajogging gaan doen. Ik moest vooral veel rusten.”

De verdediger had voor zijn blessure toch liever iets meer gespeeld bij zijn nieuwe club: “Ik had gehoopt om al wat meer speelminuten te hebben. Ik speel echter op een positie waar niet veel gewisseld wordt, ook tijdens een wedstrijd niet. Het zijn vooral de middenvelders en aanvallers die vervangen worden.”

Verschil Peeters-Sollied

Corstjens wil er nu alles aan doen om Arzo en Melli, het centrale duo bij Gent achteraan, het vuur aan de schenen te leggen: “De concurrentie is zwaar maar ik ga er alles aan doen. Er is nu een nieuwe coach en iedereen krijgt nieuwe kansen. Ik ga er alles aan doen om me te bewijzen.”

Wouter Corstjens merkte al grote verschillen tussen Sollied en Peeters: “We trainen nu veel scherper, je ziet ook aan de groep dat iedereen gretiger is. Dat was voordien niet het geval. Bij sommige spelers zit de honger om te trainen er meer in dan bij anderen. Peeters zit er kort op nu, dat helpt. De resultaten zijn er nog niet echt maar het zal niet lang meer duren eer Gent opnieuw gaat opstaan.”

Westerlo

De verdediger leeft nog steeds mee met zijn ex-club, Westerlo: “Er zijn nu natuurlijk wel een aantal andere spelers in vergelijking met vorig seizoen maar ik volg het nog. Ik ga zondag ook kijken naar de wedstrijd tegen Sint-Truiden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties