Reactie Garrido: "We moeten kalm blijven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 34 reacties
Garrido: "We moeten kalm blijven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kalmte, dat was het sleutelwoord op de persbabbel van Juan Carlos Garrido na het gelijkspel van Club Brugge tegen KV Mechelen. "Iedereen, van de spelers tot de supporters, moet kalm blijven. We geraken er wel."

Sander De Graeve in Brugge

Garrido was niet tevreden met het resultaat: "Het resultaat is niet goed. We toonden echt dat we wilden winnen vandaag. Lange tijd verdienden we ook de zege maar we vergaten de 2-0 te maken. Na de twee wissels in het middenveld werden we ook plots nerveuzer. In zulke situaties moeten we kalmer zijn in de toekomst."

De twee wissels, Stenman voor Verstraete en Meunier voor Jorgensen, waren noodzakelijk: "Beide spelers vertelden me dat ze gewisseld wilden worden. Jorgensen voelde zich tijdens de rust niet goed en Verstraete kreeg een trap op zijn been. Ik had een probleem aangezien ik geen middenvelders meer had."

Die schaarste was ook de reden waarom de jonge Verstraete in de basis startte: "Hij deed het erg goed op training in de zestien dagen dat ik hier al ben. Ik zie hem als speler van de A-kern. We misten Zimling, Vazquez, Blondel en Vadis."

Geen vaste ploeg voor nieuwjaar

Garrido wil in de toekomst naar een vaste ploeg werken: "Voor 26 december zal dat helaas niet lukken. Er zijn te veel wedstrijden op een rij en sommige spelers zeiden me al dat ze die opeenvolging momenteel niet aankunnen. Ze moeten dringend meer volledige trainingen krijgen. Dat kunnen we na 26 december doen, wanneer we maar op één front meer strijden."

De Spaanse coach had nog een compliment over voor de supporters: "Ik geef de supporters tien op tien. De manier waarop zij de club steeds blijven steunen is fantastisch. Ze sturen ons ook bemoedigende brieven. Binnenkort gaan we hen eindelijk kunnen belonen met successen. Iedereen, van het bestuur tot de spelers en supporters, moet echter kalm blijven. We komen er wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties