Top & Flop: De Boeck en Van Gijseghem

Top & Flop: De Boeck en Van Gijseghem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

TOP

Glen De Boeck

De nieuwbakken trainer van Waasland-Beveren pakte in zijn eerste vier wedstrijden maar liefst 9 op 12 en loodste daarmee de promovendus weg van de degradatieplaatsen. Met een beperkt potentieel laat hij de ploeg realistisch voetballen. Getuige daarvan hoe Waasland-Beveren na de 1-0 tegen Kortrijk de rangen sloot en bijna geen kansen meer weg gaf.

Zulte Waregem

Essevee voetbalde Racing Genk van het kastje naar de muur en is door de winst stevig gesetteld op de tweede plaats. Play-off I kan hen bijna al niet meer ontsnappen. Het geheel van Francky Dury toonde grote mentale weerbaarheid, want amper vijf dagen eerder werden de West-Vlamingen op eigen veld nog vernederd in de Beker door datzelfde Genk.

Imoh Ezekiel

De jonge spits van de Rouches blijft de belangrijke doelpunten aan elkaar rijgen. Standard heeft zijn wederopstanding voor een niet gering gedeelte te danken aan de ontbolstering van de 18-jarige Nigeriaan. Tegen KV Mechelen scoorde de kleine aanvaller met een prachtige kopbal.


FLOP

Daan Van Gijseghem

We weten nog altijd niet wat Van Gijseghem bezielde tegen zijn ex-ploeg Club Brugge. De centrale verdediger zette een rush naar de eigen goal in, maar werd onderweg de bal ontfutseld door Carlos Bacca die het geschenk in dank aannam.

Kortrijk

Kortrijk mag play-off I waarschijnlijk vaarwel zeggen. 3 op 15 is ook niet echt het bilan van een ploeg die daar aanspraak op wil en kan maken. Tegen Waasland-Beveren werd het gebrek aan scorend vermogen nog eens pijnlijk duidelijk gemaakt.

Guillaume Gillet

Anderlecht lijkt een probleem op de rechtsachter te hebben. Door de aanvalsdrang van Guillaume Gillet ligt er dikwijls een gat in de rug van de verdediger. En de tegenstanders lijken daar al goed op in te spelen. Ook Leuven profiteerde van de ruimte die Gillet liet om de gelijkmaker op te tekenen. Gillet gaf achteraf zelf toe in een dipje te zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties