Wolfsburg en Bochum bekeren verder

Wolfsburg heeft zich tegen Leverkusen verrassend kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Duitse beker. Ook Bochum won tegen tweedeklasser 1860 München.

Wolfsburg – Bayer Leverkusen 2-1

Wolfsburg staat amper vijftiende in de Duitse competitie en staat in de hoeken waar de klappen vallen. Thuis tegen de tweede uit het klassement beloofde het dan ook een moeilijke bekerpartij te worden. Na een halfuur hielp Fagner met een eigen doelpunt de bezoekers aan een voorsprong.

Een kwartier voor tijd stond het nog steeds 0-1 voor Leverkusen, waarop Wolfsburg met Träsch een nieuwe speler inbracht. Drie minuten later vond die al doel. In de slotminuut schoot Bas Dost de thuisploeg naar een overwinning in de reguliere speeltijd.

Bochum – 1860 München 3-0

Tweedeklasser 1860 München kon in Bochum niet lang een vuist maken. Na de uitsluiting van Guillermo Vallori moesten de bezoekers nog meer dan een uur met tien verder. Bochum profiteerde meteen via Dedic.

Daarna bleef het lange tijd 1-0, tot een kwartier voor tijd Maltritz in drie minuten twee keer scoorde. Daarmee was de wedstrijd meteen gespeeld.