Reactie Maes: "Niet genoeg in blok na rode kaart"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Maes: "Niet genoeg in blok na rode kaart"
Foto: © SC

Sporting Lokeren won gisteren nipt met 2-3 van KV Kortrijk. De Kortrijkzanen konden met tien man toch nog gelijkmaken. Peter Maes vond dat zijn team toen te ver uit elkaar speelde.

Sander De Graeve in Kortrijk

"Het was een boeiende match", begon Maes met een understatement. "Er gebeurde veel, geholpen door het veld. Op zo'n slecht veld is het moeilijk voor de spelers om hun balans te houden, zo kunnen duels al eens onverwacht uitdraaien."

Maes verving net voor de wedstrijd Gueye door El Mouataz: "Ik was verrast dat Carevic startte, daardoor speelde Dejaegere iets hoger en koos ik ervoor om Laurens De Bock centraal te zetten om de snelheid van de middenvelder van Kortrijk op te vangen. Gueye is een goeie verdediger maar is statisch. De Bock heeft vandaag opnieuw getoond wat voor een goede voetballer hij op jonge leeftijd al is."

Het tactisch plannetje van Maes werkte: "We probeerden de bal voorbij de laatste verdediger te droppen, dat lukte redelijk goed en uit twee zo'n fases komen twee van onze doelpunten voort. Het is jammer dat daarna de scheids Kortrijk opnieuw in de match brengt door een vrije trap te fluiten die er geen is."

"Ik ben uiteindelijk heel tevreden met de drie punten want het kon hier evengoed een zege voor Kortrijk geworden zijn. Wij speelden na hun rode kaart veel te ver uit elkaar. We speelden niet meer in blok en zo kon Kortrijk terugkomen tot 2-2. We breiden onze kloof met Kortrijk nu uit naar negen punten, wat erg belangrijk is voor Play-off 1."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties