Been: "Ik heb met Koulibaly gesproken"

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
Been: "Ik heb met Koulibaly gesproken"
Foto: © SC

Kalidou Koulibaly ging tegen Zulte Waregem in de fout. Zijn onnodige tackle in de zestienmeter leverde Essevee een strafschop op. Mario Been heeft zijn verdediger de levieten gelezen. Tegen Anderlecht mag hij straks bewijzen dat hij heeft bijgeleerd.

door Robby Morren

"We analyseren elke wedstrijd aan de hand van de beelden. Ik heb Koulibaly daar zeker over aangesproken. Het was al de tweede keer dat hij op zulk een plaats een onnodige tackle uitvoert." Enkele weken geleden gaf de Nederlander al eens aan dat Koulibaly 'langer op zijn benen moeten blijven staan'.

"Als coach hoop je dat hij daaruit leert. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Het is zeker een aandachtspunt voor Koulibaly, op dat punt moet hij verbeteren."

Begrip voor scheidsrechter
De coach van Racing Genk bleef erbij dat zijn verdediger de bal speelde maar kon begrip opbrengen voor het feit dat de scheidsrechter de bal op de stip legde.

"In mijn optiek speelde hij in die fase wel de bal. De scheidsrechter stond net achter de situatie waardoor hij het niet goed kon zien en dan kan ik me voorstellen dat de scheidsrechter daar een strafschop voor geeft maar ik blijf erbij dat hij de bal speelde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties