Top & Flop: Vázquez en Beerschot

Top & Flop: Vázquez en Beerschot
Foto: © SC

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

Door Aernout Van Lindt

TOP

Víctor Vázquez

Vázquez zette in het begin van het seizoen Carlos Bacca enkele malen op weg naar het doel, maar de Spanjaard viel daarna uit met een schouderblessure. Ondertussen kwam zijn landgenoot Garrido de dienst uitmaken bij Club Brugge en is de Spaanse aanvallende middenvelder nog niet zeker van een basisplaats.

Hij gaf aan fit te zijn, maar mocht ook tegen Standard niet starten. In de tweede helft reageerde Vázquez op een positieve manier en toonde hij bij zijn invalbeurt dat hij wel degelijk zijn opleiding bij Barcelona genoot: met drie splijtende assists zette hij Lestienne (2X) en Bacca op weg naar het doel. Sinds zijn terugkeer heeft Vázquez nu 4 assists in 50 minuten gegeven en ook Lestienne lijkt helemaal op te fleuren nu hij weer juiste passes krijgt.

Ilombé Mboyo

Mboyo stond deze week opnieuw negatief in de belangstelling door een incident(je) met Frank Boeckx op training. Petit Pelé begint daardoor de fratsen een beetje op te stapelen zoals Mario Balotelli dat soms doet.

Maar net zoals Balotelli antwoordt ook Mboyo op het veld. Hij maakte een doelpunt tegen Charleroi en liet dan een T-shirt zien waarop ‘Frank The Tank’ te lezen stond. Daarmee strijkt hij de plooien met de invallersdoelman glad. Mboyo heeft het gevoel dat hij gezocht wordt, maar reageert daar op een positieve manier op.

FLOP

De rest van AA Gent

Had je voor de seizoensstart in Gent gezegd dat ze na 21 speeldagen vier punten meer zouden hebben dan een ploeg die een andere play-off moet spelen, zouden ze er bij De Buffalo’s vermoedelijk voor getekend hebben. De ene play-off is natuurlijk de andere niet en dat begint ook trainer Bob Peeters te beseffen. Hij vreet steeds meer zijn spreekwoordelijke kas op als hij ziet dat zijn ploeg voor de zoveelste keer simpel uit verband wordt getikt en er aan het einde van de wedstrijd alweer blijkt te zijn verloren.

Bob Peeters zelf heeft nu trouwens met Cercle en Gent samen een rapport van 7 op 60. Omgerekend is dat zo ongeveer het resultaat dat je krijgt aan de universiteit voor het schrijven van je naam op het examen. Sommige studenten zouden dan misschien een tijdje niet mogen uitgaan, Peeters moet eerder hopen dat hij niet buiten vliegt.

Beerschot

Had je voor de seizoensstart in Beerschot gezegd dat ze na 21 speeldagen vier punten minder zouden hebben dan AA Gent, zouden ze er bij De Ratten vermoedelijk voor getekend hebben. Het ene Gent is natuurlijk het andere niet en dat begint ook trainer Wim De Corte te beseffen. Hij kreeg een Beerschot in handen op het moment dat ze net als Felix Baumgartner aan een vrije val waren begonnen.

Ondertussen lijkt de geluidsmuur doorbroken: supporters roepen nog wel, maar de tranen staan hun ondertussen al in de ogen. Vele supporters twijfelen nu al of ze volgend seizoen nog een abonnement zullen kopen en trainer De Corte heeft volgens hen ‘de uitstraling van een kip’. Met Kerstmis wordt er voor de Wetteraar dus geen kalkoen, maar eerder de bonen gefret.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties