Ook Kompany opgenomen in een elftal van het jaar

Nicolas Delacourt
| 8 reacties
Ook Kompany opgenomen in een elftal van het jaar
Foto: © SC

Net zoals veel kranten heeft ook het gerenommeerde Franse sportdagblad L'Equipe zijn ideale voetbalelftal van 2012 bekend gemaakt. Ook daarin is ook plaats voor een Belg: Vincent Kompany. "Hij is het symbool van de Belgen en Manchester City", aldus L'Equipe.

"Hij was één van de architecten van de eerste Engelse titel van Manchester City in 44 jaar", motiveert de Franse sportkrant zijn keuze voor Kompany in het hart van de defensie. "En niet alleen om zijn beslissende doelpunt in de derby tegen Manchester United in april (1-0). Op zijn 26ste is de oud-speler van Anderlecht en Hamburg ook het symbool van de opmars en de kracht van een nieuwe ontzettend getalenteerde generatie Belgen", strooit L'Equipe met complimenten.

In het lijstje van beste doelmannen staat Thibaut Courtois (Atletico Madrid) tiende. Bij de centrale verdedigers moet Kompany enkel Ramos laten voorgaan, Thomas Vermaelen (Arsenal) is 18e. Bij de offensieve middenvelders is Eden Hazard 7e, Marouane Fellaini (Everton), Axel Witsel (Zenit St Petersburg) en Moussa Dembélé (Tottenham) haalden de lijst niet.

De ideale elf volgens L'Équipe:
Casillas - Alba, Ramos, Kompany, Lahm - Alonso, Xavi, Iniesta - Ramires, Messi, Ronaldo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties