Jovanovic: "Voet in 50 procent van Dieu's goals"

Jovanovic: "Voet in 50 procent van Dieu's goals"
Foto: © SC

Milan Jovanovic was uiteraard blij voor de man met wie hij nu toch al twee periodes samen op het veld staat. De Serviër twijfelde ook geen moment dat zijn Congolese spitsbroeder het kleinnood ging winnen.

"Hij speelt op een heel hoog niveau. Ik verwacht van hem nog grootste dingen in de toekomst", zei Jovanovic die er ook een kwinkslag aan toevoegde. "Ik denk dat ik een voet heb in vijftig procent van zijn goals (lacht). Maar misschien kan je beter aan hem vragen wat voor rol ik voor hem speel. Ik kan dat moeilijk zelf beoordelen."

"Voor mij was het duidelijk: niemand anders dan Mbokani zou de Gouden Schoen winnen. Andere spelers zoals Bacca, Vossen en Proto waren ook goed, maar we praten hier over Mbokani. De man die ons naar de Champions League schoot en een heel jaar goed was. Hij speelt ook voor de kampioen en de ploeg die in de Champions League speelde."

"Proto? Het is moeilijk te vergelijken, maar ik ben wel blij voor hem. Ze deden alletwee veel voor Anderlecht", zei Jovanovic nog die twintigste eindigde. "Mijn score is niet belangrijk meer. Ik heb hem gewonnen en ik ben al een paar keer tweede geworden. Het belangrijkste voor mij is nu om assists te geven en te scoren. En kampioen te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties