Interview Vanden Stock: "We zijn al aan het anticiperen"

Vanden Stock: "We zijn al aan het anticiperen"
Foto: © SC

Roger Vanden Stock sprak op de receptie voor de viering van de Gouden Schoen openhartig over zijn ploeg en wat er moet gebeuren. Voor volgend seizoen ziet de preses zijn moeizaam bijeen gezochte groep weer eens uiteen vallen: "Het is weer het einde van een cyclus", zuchtte de preses.

Het stemt de voorzitter van Anderlecht niet gelukkig, maar hij heeft er mee leren leven. Om de drie à vier jaar moet er bij paars-wit een volledig nieuw team gebouwd worden. "We zijn al aan het anticiperen hé", knipoogde Vanden Stock. "Met De Zeeuw hebben we mogelijk al de vervanger van Biglia binnengehaald en met Armenteros hebben we aanvallend al iets bijgehaald. We zitten aan het einde van een cyclus. Tijdens de zomer is het heel goed mogelijk dat heel de centrale as vertrekt: Mbokani, Biglia, Kouyate, misschien zelfs Proto. Maar daar hebben we mee leren leven op Anderlecht. Gaan we volgend seizoen even sterk zijn als dit seizoen? Dat moeten we afwachten, maar ik vrees er voor."

"Daarom willen we ook zeker die 32ste titel binnenhalen. We hadden tijdens deze winterstop evengoed op onze lauweren kunnen gaan rusten, want we hebben een straat voorsprong op de rest. Maar nee, we hebben hard gewerkt om er nog wat extra kwaliteit bij te halen, want ook de concurrentie zit niet stil", zei Vanden Stock.

En met die concurrentie doelde hij vooral op Club Brugge waar toch weeral een nieuwe wind waait en wat versterking bijgekomen is. Vooral de transfer van De Bock heeft toch een beetje een gevoelige snaar geraakt. "Tja, zij kijken naar ons en wij kijken naar hen. In de transfer van Laurens De Bock hebben ze aan het langste eind getrokken. Wij wilden hem graag, maar we gingen ook niet zot doen. Op een bepaald moment ging het voor ons te ver. Maar we hebben Club ook gefeliciteerd met de transfer. Club wil nog iets doen en neemt daarvoor risico's."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties