Renard: "Geen verschil tussen bank of tribune"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Renard: "Geen verschil tussen bank of tribune"
Foto: © SC

Olivier Renard zat tegen Cercle Brugge opnieuw in de wedstrijdkern van KV Mechelen. Dat was vooral te danken aan de blessure van Tome Pacovski. Maar volgens Renard maakt het niet uit of je op de bank of in de tribune zit.

Renard blesseerde zich in september aan de rug en sukkelde nadien in een enkelblessure. Trainer Harm Van Veldhoven stuurde Tome Pacovski het veld op. De Macedoniër doet het uitstekend en blijft voorlopig staan. Sinds begin dit jaar is Renard echter opnieuw fit, maar de trainer kiest resoluut voor zijn vervanger. Een plaats op de bank hoeft niet echt voor de Belg.

“Ik liet de trainer weten dat hij mij in de tribune mag zetten als hij me toch niet als eerste doelman gebruikt. Wouter is 28, voor hem is het belangrijker om op de bank te zitten. Volgens mij is er toch geen verschil tussen de bank en de tribune”, aldus Renard in Sport/Voetbalmagazine.

Aan het einde van vorig seizoen was er sprake van een overgang naar Standard. De club zocht en vond een vervanger in Tome Pacovski, die toen bij beerschot actief was.

“Toen ik zei dat ik niet naar Standard ging, had Pacovski nog niet getekend. KV wist wat wij drieën zouden verdienen. Ik besef dat niet veel clubs me willen overnemen aan mijn huidige voorwaarden, maar dat is niet mijn fout. Ik beslis niet dat ik in de tribune zit”, besluit Renard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties