Anzji neemt optie op achtste finales

Thomas Eeckhout

Anzji Makhachkala, de club van Mehdi Carcela en Mbark Boussoufa, heeft in de zestiende finales van de Europa League overtuigend gewonnen van het Duitse Hannover. De ploeg uit de deelrepubliek Dagestan haalde het met 3-1.

De wedstrijd begon nochtans goed voor Hannover. De club van Sébastien Pocognoli, die 80 minuten op het veld stond, kwam na 23 minuten op voorsprong via Huszti. Een belangrijk doelpunt op verplaatsing voor de Duitsers.

Nog voor de rust maakte de Kameroense superster Samuel Eto'o er 1-1 van en kort na de rust zorgde Akhmedov voor een Russische voorspron. Iets na het uur was het aan ex-AA Gent en Anderlechtspeler Mbark Boussoufa om de klus helemaal af te maken voor Anzji. In de 64e minuut maakte de kleine Marokkaan er 3-1 van waardoor de terugwedstrijd een heel stuk makkelijker wordt voor de nummer twee uit de Russische competitie. Bij Anzji kwamen naast Boussoufa ook nog João Carlos (ex-Genk en Lokeren) en Mehdi Carcela (ex-Standard) aan spelen toe.