Interview "Het wordt een onvoorspelbare wedstrijd"

Niels Ceulemans
| 11 reacties
"Het wordt een onvoorspelbare wedstrijd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aanstaande zaterdag mogen we ons opmaken voor een onvervalste degradatietopper. Karel Snoeckx en Philip Haagdoren zullen deze wedstrijd met gemengde gevoelens volgen. De ex-voetballers hebben namelijk een verleden bij beide clubs.

Door Niels Ceulemans

“Ik heb natuurlijk iets meer voeling met Lierse”, opent Snoeckx aan Voetbalkrant.com. “Ik heb er de jeugdreeksen doorlopen en we zijn kampioen geworden in 1997. Dat neemt niet weg dat ik ook Beerschot nog steeds een warm hart toe draag. Van mij mogen ze allebei in eerste blijven.”

Haagdoren, ploeggenoot van Snoeckx in de kampioenenploeg van 1997, deelt deze mening. “Ik heb langer bij Beerschot gespeeld maar de titel en de Champions League met Lierse waren wel speciaal. Toch spijtig dat weldra één van de twee eindronde moet spelen.”

Wie is favoriet?
De coach van Lommel United vervolgt dat Beerschot licht favoriet is. “Ze spelen thuis en de laatste weken draaide het toch iets beter bij hen, ze hebben een betere defensie en ze lijken stabieler. Die heisa rond trainer Ramzy kan niet goed zijn voor de ploeg. Maar in dergelijke wedstrijden kan er veel gebeuren.”

“Ik heb met Beveren nog tegen de degradatie gespeeld”, vult Snoeckx aan. "Die negatieve druk is veel zwaarder dan wanneer je voor de titel speelt, echt verschrikkelijk! Mooi zal het zaterdag dus niet worden. Het kan eigenlijk alle kanten uit. Een lucky goal, een kaart of een penalty, het wordt een nerveuze bedoeling.”

Competitiehervorming
Philip Haagdoren had het alvast niet verwacht dat zijn ex-clubs dit seizoen in de problemen gingen komen. “Toch bizar dat Beerschot, Lierse en Cercle daar staan. Maar ja, er zijn nu twee ploegen minder in eerste klasse en er zijn minder wedstrijden. Wanneer je even een slechte reeks neerzet zit je meteen in de problemen.”

“Ik ga niet zeggen dat het niveau er daardoor is op vooruit gegaan. De clubs die de laatste jaren uit tweede kwamen handhaven zich goed. Wie de eindronde moet spelen is trouwens altijd in het nadeel. Ze zijn euforisch omdat het doel, de eindronde behalen, al is bereikt. Daarom starten ze met een verkeerde instelling.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties