'Redder' Antwerp voor de rechter

Thomas Eeckhout
| 102 reacties
'Redder' Antwerp voor de rechter
Foto: © SC

Filip Antoine De Graeve, die al maanden probeert om voetbalclub Antwerp over te nemen, moet vandaag voor de correctionele rechtbank verschijnen. Hij wordt verdacht van oplichting en misbruik van vertrouwen.

De Graeve zou twee firma's voor bijna 3,5 miljoen euro hebben opgelicht, zo meldt ATV, de Antwerpse regionale televisiezender. Het is niet de eerste keer dat De Graeve in aanraking komt met het gerecht. Zo moest hij enkele jaren geleden voor de rechtbank verschijnen op beschuldiging van mensenhandel. Daar werd hij vrijgesproken wegens een procedurefout.

Filip Antoine De Graeve wierp begin dit jaar op als redder van Antwerp nadat het mogelijke Qatarese avontuur op een sisser afliep. Maar al snel rezen er vragen over de financiële mogelijkheden van de zakenman. Een wekenlange soap volgde, zo beschuldigde hij Gunther Hofmans, de sterke man bij Antwerp, ervan om een verkeerd rekeningnummer doorgegeven te hebben. Uiteindelijk kwam De Graeve financieel nooit over de brug, waarna Antwerp hem in gebreke stelde. De recente ontwikkelingen lijken ervoor te zorgen dat Antwerp de piste-De Graeve zal verlaten. 

Naast de financiële perikelen staat Antwerp er sportief ook niet zo goed voor. In de competitie werd vorig weekend nog kansloos verloren tegen Boussu Dour, waardoor The Great Old op een twaalfde plaats staat en de derde periode, de laatste kans op eindrondedeelname, verder weg lijkt dan ooit.

 


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties