Interview Sels: "Alles doen om Lierse in eerste te houden"

Robby Morren
Robby Morren
| 10 reacties
Sels: "Alles doen om Lierse in eerste te houden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse heeft zaterdagavond toch verrast door met 1-3 te gaan winnen op het veld van Beerschot. Het zorgt voor een vertrouwensboost op het Lisp. Doelman Matz Sels weet dat Lierse nu de drie punten thuis moet houden tegen Kortrijk.

Door Robby Morren

"Iedereen schreef ons voor de wedstrijd tegen Beerschot al af. We hoorden overal dat wij naar tweede klasse zouden gaan maar we hebben gevochten als leeuwen. In voetbal weet je dus nooit", opent Sels tegenover Voetbalkrant.

Lierse pakte de drie punten op het Kiel al kwam de voorsprong er enigszins tegen de gang van het spel in. "Het zat een beetje mee tijdens de eerste helft waardoor we met die 0-2 voorsprong de rust in konden gaan. Op het laatste werd het nog een beetje moeilijk maar uiteindelijk was het een dik verdiende overwinning voor ons."

Sels is bezig aan een goed seizoen. Ook tegen Beerschot schudde hij enkele cruciale reddingen uit zijn mouw. "Als doelman sta je daarvoor. Ik ga er alles aan doen om Lierse in eerste klasse te houden. Ik doe daar telkens mijn uiterste best voor en tegen Beerschot is dat goed gelukt."

Met nog twee wedstrijden te gaan, telt Lierse 3 punten meer dan Beerschot. De degradatiestrijd belooft nog bijzonder spannend te worden. Lierse speelt nog tegen Kortrijk en Club Brugge, Beerschot tegen Waasland-Beveren en Cercle. Matz Sels weet dat winst tegen Kortrijk een must is.

"Die overwinning tegen Beerschot geeft ons enorm veel vertrouwen maar we zijn er nog niet. We moeten nog enkele punten pakken. Beerschot heeft nog twee, tussen aanhalingstekens, gemakkelijke wedstrijden. Wij moeten op de laatste speeldag naar Club Brugge dus moeten we proberen tegen Kortrijk de drie punten thuis te houden en daar gaan we alles aan doen."

"De nieuwe jongens in het elftal tegen Beerschot hebben het goed gedaan, de wijzigingen hebben geloond. Ik denk dat we hen de volgende match opnieuw het vertrouwen moeten geven."

"In voetbal kan alles snel veranderen. De éne week ben je de pineut en de andere week ben je de held. Die overwinning hadden we echt nodig want een driepunter was voor ons al lang geleden. We moeten zorgen dat we nu nog een aantal punten pakken en dan kan dit Lierse wel in eerste klasse blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties