Van Holsbeeck: "Er is geen gentleman's agreement"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 204 reacties
Van Holsbeeck: "Er is geen gentleman's agreement"
Foto: © SC

Anderlecht haalde zich de woede van Racing Genk op de hals. Paars wit zou onderhandelen met Ademoglu, een veertienjarig talent van de Limburgers. Volgens Van Holsbeeck is er helemaal geen gentleman's agreement tussen de topclubs om elkaars jeugd niet weg te kapen.

"Ik wil toch even benadrukken dat er geen gentleman's agreement bestaat om spelers onder 16 jaar niet bij elkaar weg te halen", zegt Herman Van Holsbeeck in Het Belang van Limburg. De manager van Anderlecht vindt het de normale gang van zaken. "Ik steek natuurlijk niet weg dat de strijd hevig is om de betere jeugdspelers aan te trekken. Dat is een kwestie van vraag en aanbod, ik zie niet waar het probleem ligt."

Wij hebben hetzelfde meegemaakt met Musonda Junior die naar Chelsea vertrok. Ik heb toen ook eens stevig gevloekt. Maar Dirk Degraen van RC Genk mag me gerust bellen om het probleem te bespreken. Ademoglu mag trouwens ten vroegste op zijn zestiende een contract ondertekenen. Hij en zijn entourage zijn overal in Europa aan het rondkijken, niet alleen bij Anderlecht."

De manager van Anderlecht kwam ook terug op het geval Jovanovic. "De supporters betalen veel voor een zitje en hebben het recht om hun ongenoegen te ventileren als een speler ondermaats presteert", aldus Van Holsbeeck in Gazet van Antwerpen.

"Voor een vedette als Jovanovic ligt de lat nog een stuk hoger. Maar het bestuur is tevreden over hem. Ik twijfel er ook niet aan dat Milan enorm belangrijk zal zijn tijdens de play-offs. We houden onze belofte dat we zijn contract verlengen als we kampioen worden. Dat de fans hem momenteel niet lusten heeft daar geen invloed op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties