Wilmots: "Twee dagen recuperatie"

Wilmots: "Twee dagen recuperatie"
Foto: © SC

Marc Wilmots liet zijn troepen vandaag binnenblijven. Een paar mochten uitlopen aan het hotel, de rest kreeg rust voorgeschreven en lieten zich behandelen. Een bewuste keuze, zei de bondscoach.

De meeste Rode Duivels hebben er al een druk seizoen opzitten. "We hebben eens een optelsommetje gemaakt van alle gespeelde minuten en tot de conclusie gekomen dat er een paar wel wat rust nodig hadden", aldus Wilmots. "We werken met individuele programma's. Spelers als Vermaelen, Vossen en Chadli hebben wat gelopen want die hebben dit weekend niet gespeeld."

"Kompany, die trainde met Lieven Maesschalck in Neerpede. En dat deed hij zaterdag en zondag ook al. Je hoeft dus niet te vragen of hij kan spelen of niet. Als er een beslissing is gevallen, zullen jullie het ook weten. De rest krijgt twee dagen recuperatie. Vanaf woensdag gaan we ons volle bak voorbereiden."

Twee wedstrijden tegen Macedonië, dan wordt er door velen uitgegaan van een zes op zes. "Maar het is een moeilijk te manoeuvreren ploeg", vindt Wilmots. "Verdedigend zijn ze heel goed. Iedereen valt aan en verdedigt samen. Het is een natie die voor voetbal leeft en er van houdt."

Tegelijk tempert Wilmots ook wat de belangrijkheid van de wedstrijd. "Geen enkele wedstrijd is belangrijker dan de andere. Ik ken geen enkele match waarin er meer dan drie punten te verdienen zijn. We gaan altijd voor de winst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties