Interview Benteke: "Positieve concurrentiestrijd tussen mij en Romelu"

Benteke: "Positieve concurrentiestrijd tussen mij en Romelu"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn er vandaag weer aan begonnen. Op het programma staat het belangrijke tweeluik tegen Macedonië. De natie verwacht een zes op zes, maar de ploeg bewees al een stugge tegenstander te zijn. De natie kijkt dan ook naar Christian Benteke om het geheel te ontwrichten.

Niet onterecht, want Benteke scoorde in zijn laatste tien wedstrijden bij Aston Villa acht keer. 'The Beast', zijn bijnaam in Engeland, is en staat 'hot'. Afgelopen weekend scoorde hij nog de levensbelangrijke derde treffer tegen QPR. "Ik heb geluk gehad dat ik op de goede plaats stond", lachte Benteke. "Maar het is waar dat ik de goede vorm te pakken heb. Die zes op zes doet deugd en zeker tegen QPR, want dat was een heel belangrijke match voor ons."

Geloof in behoud

Aston Villa staat nu zeventiende met drie punten meer dan Wigan en al zeven op QPR en Reading. De laatste drie degraderen uit de Premier League. "Ik kijk niet te veel naar het klassement, maar ik volg de resultaten uiteraard. Ik heb vertrouwen dat we ons gaan redden. Tegen Manchester City en Arsenal verloren we, maar in de matchen tegen rechtstreekse concurrenten pakken we wel steeds punten."

Benteke heeft nu dertien doelpunten, evenveel als collega-Rode Duivel Romelu Lukaku. "Ik zou liegen als het niet een beetje een concurrentiestrijd tussen ons twee is. Maar een positieve. We bellen elkaar regelmatig eens, maar spreken er niet veel over. Ik ben blij voor België dat er twee jonge spitsen zijn die het maken in Engeland. Dat kan de nationale ploeg alleen maar ten goede komen."

Of de twee nu samen kunnen spelen blijft de vraag. "We hebben er zelf nog nooit over gepraat, maar waarom niet?", vraagt de spits. "Romelu heeft heel goed werk geleverd bij West Brom en ik bij Aston Villa. Maar uiteindelijk blijft het een keuze van de bondscoach. Mijn rol is om te scoren en dat is ook die van Romelu."

"Had langere aanpassingsperiode verwacht"

Nog geen jaar geleden zei Marc Wilmots nog dat Benteke meer zijn indrukwekkend lijf moest gebruiken. En dat is niet in dovemansoren gevallen. "De coach had het me inderdaad gezegd", knikte Benteke. "Ik deed het al, maar niet genoeg. In Engeland is dat echter vanzelf gekomen. Ik laat me niet meer wegzetten."

En dat ging blijkbaar razendsnel. Waar anderen toch een tijdje nodig hebben om zich aan te passen aan de stevige speelstijl in de Premier League, leek Benteke daar amper problemen mee te hebben. "Ik geloofde in mijn kwaliteiten toen ik de overstap maakte, maar eerlijk gezegd had ik wel een langere aanpassingsperiode verwacht. Het is heel vlug gegaan."

En dat levert hem lof van alle kanten op. "Ik lees zelf geen Engelse kranten, maar het nieuws bereikt me wel via omwegen. Natuurlijk doet dat plezier. Mijn Engels is ondertussen al beter en de kapiteins van de andere ploegen hebben me ook wel al eens complimenten gegeven."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties