Interview Lukaku: "Wil ook bij Duivels een constante bereiken"

Lukaku: "Wil ook bij Duivels een constante bereiken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat tussen Romelu Lukaku en Christian Benteke voor een plaatsje diep in de spits bij de Rode Duivels. De twee zijn vrienden, maar ook concurrenten. En Lukaku neemt dat heel serieus: "Het wordt tijd dat ik ook bij de nationale ploeg eens ontplof."

Het was een jolige dinsdagtraining, waar de nadruk niet echt op tactiek of intensiteit lag, maar gewoon weer een goede ambiance creëren. "Een ideale voorbereidingsmanier", zei Romelu Lukaku. "Voetbal is toch altijd een beetje 'fun'. Maar toen het afwerken op doel begon, was het toch weer serieus."

"Laten zien dat ik klaar ben"

De wedstrijden tegen Macedonië moeten volgens Lukaku alvast een zes op zes opleveren. "Met spelers van ons kaliber moet dat gewoon", aldus de spits van West Bromwich. "We leggen onszelf druk op. Met zes op zes zijn we op de goede weg naar Brazilië. Voor ons volstaat vier op zes niet. We moeten altijd voor het maximum gaan."

Benteke genoot de voorbije wedstrijden de voorkeur op Lukaku, maar daar legt hij zich niet bij neer. "Waarom zou ik? Als ik goed train, maak ik evenveel kans. Ik presteer goed bij mijn ploeg, maar dat wil ik nu ook wel eens doen bij de nationale ploeg. Het wordt tijd dat ik hier ook ontplof. Ik wil bij de Rode Duivels ook een constante bereiken. En ik wil laten zien dat ik daar klaar voor ben."

Het is al een lang seizoen geweest, maar Lukaku laat geen teken van vermoeidheid zien. Integendeel! "Het beste moet nog komen. Voor de grote spelers is het einde van de competitie het moment dat ze ontploffen. Het is money time. En ook ik wil laten zien dat ik daarbij hoor. Ik ben aan het opbouwen naar mijn topniveau", zegt de nog altijd maar 19-jarige aanvaller. "En ik speel altijd om te winnen. Mijn vader zei altijd: het enige wat je moet doen is alles doen om te winnen. En dat neem ik ter harte. Overal, dus ook bij de Duivels."

"Ik verpletter Benteke altijd met FIFA"

Een mentaliteit waar de nationale ploeg enkel maar van kan profiteren. De concurrentiestrijd met Benteke belooft dan ook de twee naar een nog hoger niveau te drijven. "Al heel lang heb ik altijd moeten opboksen tegen een concurrent. Sinds ik klein was, zat er altijd wel een andere goede spits in mijn selectie. Dat maakt me alleen maar beter. En aan Christian ook."

De twee grappen er dan ook om onder hun beidjes. "Het is wel grappig ja", glimlacht Lukaku. "Na een match is het eerste wat ik doe kijken of Christian gescoord heeft. En dan stuur ik hem een sms'je of bel ik hem. We zijn vrienden. Het is wel leuk om iemand te hebben om eens over iets anders te praten dan over voetbal. We bellen elkaar om over triviale zaken te praten en komen soms samen naar Brussel. We spelen ook FIFA tegen elkaar, maar goed, daar verpletter ik hem elke keer in. (lacht)"

De discussie of de twee nu samen kunnen spelen, is er voor Lukaku alvast geen. "Ik hoop dat de coach dat ooit eens wil uitproberen. Waarom volgende dinsdag thuis tegen Macedonië niet? We hebben alletwee de kwaliteiten en ik denk dat het vonken moet geven. We zitten allebei op hetzelfde niveau nu, terwijl hij enkele maanden geleden nog een voorsprong had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties