Interview "Op 10de plaats hoort OHL thuis"

Frank Deckers
| 4 reacties
"Op 10de plaats hoort OHL thuis"
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven wist zich dit seizoen makkelijk te handhaven in eerste klasse. De supporters zijn ook tevreden over het tweede jaar in de hoogste divisie. "Nu moeten de spelers zich opladen en play-off II proberen te winnen."

Tijdens het begin van de competitie leek het zelfs even dat ze gingen meestrijden voor een play-off I-ticket maar daar was de tweede competitiehelft te wisselvallig voor. “Na de winterstop deden we het te slecht om een play-off I-ticket te bemachtigen”, aldus Stijn Van Meerbeeck, voorzitter van de supportersclub SC Leuven West. “Het is ook niet erg dat we niet bij de eerste zes zijn geëindigd. Kleinere teams hebben het vaak moeilijk het jaar nadat ze play-off I hebben gespeeld.”

OHL is in korte tijd uitgegroeid tot een stabiele eersteklasser. “We moeten toch blijven bouwen tot we echt een stabiele club zijn, het geluk kan snel keren. Dit seizoen hebben we onze doelstelling behaald, we staan op plaats tien en dat is een correcte weergave van het potentieel van de ploeg.”

“Ik zou echter wel liever hebben dat de club jeugdspelers meer kansen geeft. Na nieuwjaar waren we al zo goed als zeker van het behoud, dan moeten we de jongere spelers meer laten spelen. OHL heeft best goede jeugdspelers en een uitstekende jeugdwerking, jammer dat die niet genoeg wordt benut”, vindt Van Meerbeeck.

De supporters van Oud-Heverlee Leuven worden ook geapprecieerd door andere clubs. “Waasland-Beveren speelde zelfs ons doelpuntenlied Sweet Caroline voor de wedstrijd. Er zijn ook weinig opstootjes in het stadion, alhoewel het altijd wel eens kan gebeuren.”

Punt van kritiek

Filip Elsen van SC Den Dreef vindt dat de ontvangst bij andere clubs beter kan. “De supporters van de tegenstanders zijn zeker niet het probleem maar de tribune waar wij dan moeten staan laat regelmatig de wensen over.”

Ondanks de liefde voor de ploeg zijn er toch ook punten van kritiek. “De communicatie met het team kan beter”, zegt Filip Elsen. “Binnen de club kunnen ze ook niet goed om met kritiek.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws