Interview Van Buyten: "Ik ben er klaar voor"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Van Buyten: "Ik ben er klaar voor"
Foto: © SC

Indien Vincent Kompany niet fit raakt, neemt Daniël Van Buyten hoogstwaarschijnlijk zijn plaats centraal in de verdediging in. Van Buyten staat de laatste weken opnieuw in de ploeg bij Bayern en geeft aan dat hij er klaar voor is.

Sander De Graeve in Brussel

"Als prof moet je altijd klaar zijn, of ik nu vandaag of morgen weet of ik speel maakt niet uit", aldus Van Buyten. "Ook al speel je niet, moet je steeds klaar zijn op het moment dat de coach je nodig heeft. Zo knokte ik me opnieuw in de ploeg bij Bayern, ondanks dat ik in de eerste seizoenshelft niet speelde. Ook die match tegen Roemenië hielp me terug in de ploeg te komen."

Daniël Van Buyten sprak met ploegmaat Mandzukic al over Macedonië, die speelde er met Kroatië al tegen. "Mario vertelde me dat ze erg compact en erg agressief spelen. Ze laten de tegenstander niet voetballen door constant overtredingen te maken. Ze pakken ook niet veel doelpunten. Het wordt geen makkelijke match."

"Thomas is een uitstekende speler, ook al heeft hij het nu moeilijk"

"Twee matchen na elkaar dezelfde tegenstander in de ogen kijken wordt sowieso apart. We moeten proberen het maximum te pakken, maar als we na een vier op zes nog op de eerste plaats staan, zal ik tevreden zijn."

Als Van Buyten speelt, krijgt hij waarschijnlijk Thomas Vermaelen naast zich. "Ik speelde al eerder naast Thomas. Het is een uitstekende speler, ook al heeft hij het nu wat moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties