Interview "Dit is en blijft een overgangsjaar"

Conrad Grayson
| 16 reacties
"Dit is en blijft een overgangsjaar"
Foto: © SC

Dit weekend gaan de play-offs van start. Onze redactie interviewde een ex-speler of ex-bestuurslid van de ploegen uit play-off I en play-off III. Gerard Plessers praatte met ons over het seizoen van Standard Luik en de verwachtingen voor play-off I.

Gerard Plessers, Belgische oud-voetbalinternational, was van 1975 tot 1984 een vaste waarde bij Standard Luik. Met Standard won hij twee keer de Belgische titel, één keer de Belgische beker en twee keer de Belgische Supercup. Ook speelde hij de finale van de Beker voor Bekerwinnaars, of Europacup II, tegen Barcelona. Standard verloor die wedstrijd met 2-1.

Na een succesperiode bij de Rouches, verhuisde de talentvolle Plessers voor vier jaar naar de ploeg Hamburger SV, met als hoogtepunt de halve finale van de Champions League.

Vier jaar later zat het Duits avontuur erop en keerde hij terug naar België, waar de verdediger nog enkele jaren voor KRC Genk en KV Kortrijk speelde.

In 1992 hing Plessers zijn voetbalschoenen aan de haak en kon hij tevreden terugblikken op een mooie carrière. Toch verdween hij niet helemaal uit het voetballeven, want hij trainde nadien nog onder meer KVV Overpelt Fabriek, KV Turnhout en KFC Dessel Sport.

"Dit is en blijft een overgangsjaar"

Gerard Plessers wist dat het een moeilijk jaar voor Standard zou worden. Veel sterkhouders werden de afgelopen jaren verkocht en er kwam weinig ervaring in de plaats.

“Standard kende een zeer zwakke start, maar heeft zich toch nog weten te herpakken. Ze hadden misschien met een beetje meer geluk op de vierde plaats kunnen eindigen. "

"Het komt natuurlijk wel heel goed uit dat de play-offs van start gaan, omdat de punten dan gehalveerd worden. Dat is net wat ze nodig hebben. Toch is en blijft dit een overgangsjaar en heb ik nooit echt hoge verwachtingen voor dit seizoen gehad.”

"Kampioen spelen zit er volgens mij niet in"

Plessers kon in het huidige Standard niet echt iemand aanduiden als dé uitblinker van het seizoen. “Een echte uitblinker? Ik denk niet dat Standard die had dit seizoen."

"De ploeg was veel te wisselvallig en het seizoen verliep voortdurend met ups-and-downs. Al moet ik toegeven dat ik niet alle wedstrijden gezien heb.”

We vroegen aan Plessers zijn mening over wat hij van Standard verwacht in PO I. “Eigenlijk niet veel, als ik eerlijk moet zijn. Kampioen spelen, zit er volgens mij niet in. Daarvoor is hun spel te weinig constant geweest dit seizoen." 

Al hoeft dat volgens hem geen voorbode te zijn voor slechte play-offs. "Het wel een enorme boost voor het vertrouwen geven, als ze de eerste wedstrijd kunnen winnen. Alles hangt ervan af of je de eerste twee duels kan winnen. Wie daarin slaagt is vertrokken, en dat geldt voor elke ploeg.”

"Anderlecht blijft voor mij de favoriet"

We vroegen de ex-international ook wie volgens hem PO I ging winnen. “Het zullen hoe dan ook spannende play-offs worden. Anderlecht heeft enkele geschorsten en dat kan hen zuur opbreken in hun eerste wedstrijd tegen Genk. Als Zulte Waregem haar eerste match weet te winnen, dan zal Anderlecht mentaal sterk moeten staan om terug te vechten."

Plessers leek overtuigd te zijn van het kunnen van Zulte Waregem. "Ik denk echt dat Zulte Waregem veel kwaliteit in huis heeft. Anders zouden ze na zoveel wedstrijden niet nog steeds aan de top meedoen. Toch blijft Anderlecht voor mij de favoriet. Zolang sleutelspelers zoals bijvoorbeeld Mbokani niet geblesseerd geraken, denk ik dat ze kampioen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties