Interview Hayen: "Club als Antwerp hoort in eerste te spelen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 37 reacties
Hayen: "Club als Antwerp hoort in eerste te spelen"
Foto: © SC

Vanavond neemt Antwerp het op tegen titelpretendent Westerlo. Westel mag geen punten verspelen wil het zijn kansen gaaf houden op de tweede plaats en meer. Maar Antwerp wil zijn bleke seizoen nog wat kleur geven, zo verzekerde Nicky Hayen ons in een exclusief gesprek.

Door Timothy Collard

Antwerp had zich dit seizoen wellicht anders voorgesteld. Ook Nicky Hayen geeft toe dat het niet altijd liep zoals het moest. “We hadden meer verwacht van dit seizoen. In het begin liep alles nog goed, we wonnen zelfs nog van STVV. Daarna verloren we vier wedstrijden op rij en kregen we geen constante meer in ons spel”, begint de verdediger van de ‘Great Old’.

Antwerp kan aan het einde van de competitie nog een aardig woordje meespreken in het titeldebat. Het speelt in zijn komende wedstrijden nog tegen Westerlo, Sint-Truiden en leider Oostende. “We zullen nog een rol van betekenis spelen in de titelrace. Het team dat tegen ons punten laat liggen, ziet zijn kansen op de titel slinken. Dat ik mijn ex-club STVV een handje kan toesteken door te winnen van Westerlo, daar ben ik niet mee bezig. Wij kijken alleen naar onszelf.”

De verdediger denkt ook dat Antwerp met Westerlo vanavond een gewond dier op bezoek krijgt. “Westerlo verloor zijn vorige wedstrijd op Lommel en zal absoluut iets willen rechtzetten tegen ons. Wij hebben niets meer te winnen of te verliezen, maar we zijn enorm gemotiveerd om ook iets te laten zien.”

Hayen hoopt volgend seizoen beter te doen met Antwerp. “Dit jaar hebben we gefaald in onze opzet. Het was onze bedoeling om top vijf te spelen en we mikten op de eindronde. Hoe dan ook moeten we er het positieve uithalen. We hebben nu de basis gelegd voor volgend seizoen, en dan moeten we absoluut beter doen dan dit jaar."

"Een club als Antwerp hoort toch thuis in eerste klasse. We hopen er op om de derby tegen Beerschot te kunnen spelen in eerste klasse, en niet in tweede”, besluit de 32-jarige verdediger die graag nog eens van het voetbal in de hoogste afdeling wil proeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties