Interview "Selectie voor Rode Duivels leeft niet meer bij mij"

"Selectie voor Rode Duivels leeft niet meer bij mij"
Foto: © SC

Zulte Waregem mag als tweede beginnen aan de play-offs. Bij de West-Vlamingen presteert Davy De fauw al een lange tijd op een heel constant niveau, met zelden of nooit blessures.

Aernout Van Lindt in Waregem

We legden De fauw enkele quotes voor van Geert Titeca, de voorzitter van de sfeergroep vak X bij Essevee die we vorige week nog spraken hier bij Voetbalkrant.com.

Titeca: “Gillet is eerder een rechtsmidden dan een rechtsback. Als je ziet dat Ciman en Pocognoli dan worden opgeroepen, dan zou een selectie voor De fauw ook wel eens mogen. Het zou voor de supporters ook veel betekenen en een erkenning zijn voor Davy.”

“Ik snap dat zoiets leeft bij de supporters, maar bij mij leeft het niet meer. Wie mij kent, weet dat het verhaal is afgesloten. Ik hoop wel dat de Rode Duivels Brazilië kunnen halen, maar er zijn bij België veel verdedigers die in het buitenland bij een grote club spelen.”

Titeca: “De fauw is een modelprof. Hij is heel constant, is altijd bedrijvig en hij mist bijna nooit een minuut.”

“Ook in klassementen in de kranten sta ik vaak bovenaan. Dat was ook in mijn periode in Nederland al zo. Dus ik speel misschien wel constant, zonder grote pieken en zonder grote dalen. Ik probeer gewoon altijd mijn steentje bij te dragen en te blijven bijleren, want dat doe ik graag.”

“Ik wil heel blijven en gezond. Ik sta op drie kaarten en er zijn nog tien wedstrijden, dus ik weet niet of ik ook dit seizoen geen minuut ga missen. Sowieso is dat geen groot item voor mij.”

Wat is jouw geheim dat je altijd fit bent en scherp staat?

“Mijn ouders hebben mij van toen ik nog jong was heel goed begeleid en gevoed. Ik had misschien wel strenge ouders op gebied van eten en uitgaan. Dat was toen ik jong was wel wat lastig, zeker als je andere jongens ziet uitgaan. Maar nu ben ik ze superdankbaar.”

“Ik heb van hen veel geleerd en ik ben er nu ook zelf van overtuigd geraakt dat een vaste routine en gezond eten belangrijk zijn. Ik leef nog altijd op dezelfde manier, al doe ik nu al eens af en toe een middagdutje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties