Interview "Ik voel dat we een mooie reeks kunnen neerzetten"

Fabian Morren
| 8 reacties
"Ik voel dat we een mooie reeks kunnen neerzetten"
Foto: © SC

Genk mag het tijdens de eerste match van play-off I al meteen opnemen tegen koploper Anderlecht. Ondanks de moeilijke confrontatie blikt Benji de Ceulaer vol vertrouwen vooruit naar de match. "Tegen Anderlecht kan Genk altijd iets meer."

Door Frank Deckers

“Aan verliezen mogen we niet denken. We spelen tegen de landskampioen en dan kunnen we altijd iets meer, het enige wat de spelers willen is de kloof verkleinen. Tijdens mijn eerste match voor Genk kon ik ook scoren tegen paars-wit, dus het vertrouwen is er”, laat een zelfverzekerde De Ceulaer weten.

“Het loopt de laatste weken ook terug beter”, zegt de Limburger. “De batterijen zijn opgeladen na een paar dagen vakantie en ik heb zin in de topmatchen die gaan komen. Heel de club is klaar voor de play-offs.”

De Ceulaer kon tegen Bergen na een paar maanden eindelijk nog eens scoren in de competitie. “Iedere speler heeft zijn taken op het veld. Het team primeert, zolang iemand kan scoren en ik mijn defensieve en aanvallende taken kan volbrengen is de wedstrijd voor mij geslaagd. Mijn doelpuntensaldo is niet het belangrijkste, het team is het belangrijkste”, aldus de spits.

Blessure

“Ik zat wel in een mindere periode maar dat kwam vooral doordat ik een blessure heb gehad. Het liep allemaal wat minder maar mede door de korte vakantie voel ik me weer top. Ik voel aan de sfeer in de groep dat we iets heel moois kunnen neerzetten.”

“Ondanks het optimisme moeten we ons niet blindstaren”, zegt een eerlijke Benji de Ceulaer. “Er spelen zes sterke ploegen in play-off I en elk team kan van iedereen verliezen, we moeten gefocust blijven en vol voor de overwinningen gaan. Kijk hoe Standard twee jaar geleden terugkwam uit een hopeloze positie en nog bijna de titel pakte, zo een scenario kan dit jaar ook gebeuren.”

De bekerfinale

Genk neemt het op tegen Cercle Brugge in de finale van de beker. In de competitie heeft Genk maar 1 op 6 kunnen pakken. “Cercle Brugge wordt gezien als ons zwarte beest maar we bekijken het omgekeerd. We gaan revanche nemen op de verloren punten in de competitie.”

“De bekerfinale leeft hier ook echt in de stad, iedereen spreekt me er over aan. We willen die prijs zo graag! Met Lokeren duurde de finale maar twintig minuten voor mij maar ik had ook daarvoor mijn aandeel in het bereiken van de finale”, zegt de spits.

De Ceulaer is tevreden over zijn eerste seizoen bij Genk. “We hebben het ook echt goed gedaan dit jaar”, aldus de Limburger. “Welke Belgische ploeg speelt zo’n sterk Europees parcours. We krijgen zoveel lof van de Genkenaars, dat is echt geweldig. We gaan iets moois neerzetten in play-off I met Genk!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties