Interview De Petter: "Kritiek? Die mensen hebben recht van spreken"

De Petter: "Kritiek? Die mensen hebben recht van spreken"
Foto: © SC

KV Mechelen is de play-offs met één op zes begonnen. Niet volgens planning en vooral na de wedstrijd van vorig weekend tegen Waasland-Beveren was er veel kritiek te horen. Steven De Petter begrijpt de onrust, maar klinkt ook nog strijdvaardig voor het vervolg.

Steven, die wedstrijd van vorig weekend was een echte ontgoocheling. Is daar deze week veel van blijven hangen?

"Daar is nog over gepraat. We hebben gesproken over wat er allemaal verkeerd liep en gekeken hoe we het beter kunnen doen. We hebben zoals elke week een nabespreking gehad. We weten dat we beter kunnen."

Wat liep er dan mis?

"De eerste helft was nog degelijk, vond ik. We krijgen een strafschop niet, maar in de tweede helft kom je achter en dan kan Waasland-Beveren zijn geliefkoosde spelletje spelen. Wij moesten vooruit en dat was moeilijk."

De voorzitter, de trainer en ook de supporters reageerden heel ontgoocheld. Zelfs kwaad.

"Ik was ook ontgoocheld. Iedereen die iets met KV Mechelen te maken heeft, denk ik. Zo'n start had niemand voor ogen. Als speler weet je dat je dan zulke reacties mag verwachten. Dat roep je over jezelf af. We moeten dat nederig aanvaarden. De voorzitter is ook iemand die recht van spreken heeft, en ook de supporters. Niemand van de spelers zal dit met plezier zien gebeuren hebben."

En jijzelf pakt dan nog een rode kaart. Was daar frustratie mee gemoeid?

"Nee, absoluut niet. Ik heb er nu toch al een paar dagen over kunnen laten gaan en niemand die me gezegd heeft dat het terecht was. Of ze durven niet. (lacht) We gaan met twee naar de bal. Sommigen dachten misschien dat ik rood kreeg voor een reactie achteraf, maar ik zei gewoon 'alletwee'. Waarmee ik bedoelde dat als er een sanctie kwam, we alletwee gestraft moesten worden. Ik dacht ook dat de scheidsrechter geel ging geven, maar hij veranderde van gedacht."

"Ik heb hem in de vestiaires nog gesproken en hij zei dat hij geel ging trekken voor spelers die kwamen protesteren en dat hij de altijd de intentie had om me rood te geven. Op de Bond moeten ze er echter ook niet zo zwaar aan tillen, want ik kreeg maar één speeldag. Er zijn nog andere duels geweest, maar ik begrijp de scheidsrechter ook. Die moet in een fractie van een seconde een beslissing nemen. Het is wel spijtig, want ik kwam net terug uit schorsing en nu moet ik weeral toekijken."

Wat is de ambitie nu nog na die 1 op 6? Er zijn immers nog vier wedstrijden.

"Ambitie moet er altijd zijn. Je speelt immers nog steeds voor je winstpremie, je broodwinning. Ik kan me niet voorstellen dat er jongens zijn die 'foert' tegen die play-offs zeggen. We kunnen er nog altijd het beste van maken. Ik ga geen stoute uitspraken nu doen als: 'we kunnen het nog steeds winnen', maar ikzelf ben al eens met 1 op 9 begonnen aan PO II en nog gewonnen. Ik zeg niet dat wij dat gaan doen, maar we moeten elke wedstrijd wel voor winst gaan. Te beginnen met in Leuven iets te gaan rapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties