Club Brugge Dames A verliezen op het veld van FC Utrecht

Conrad Grayson
| 1 reacties

Ondanks een verdienstelijke tweede helft, verloren de Dames A van Club Brugge vrijdagavond hun wedstrijd op het veld van FC Utrecht met 3-1.

De wedstrijd ging nochtans snel op en neer met goede kansen aan beide kanten. De eerste helft was voornamelijk voor Utrecht, de tweede helft voor Club Brugge.

De score werd geopend door Utrecht in de 23ste minuut met een vrije trap vanop 20 meter, 1-0. Club Brugge was duidelijk van slag en Utrecht bleef maar komen. Vlak voor de rust scoorden de Nederlandse dames dan ook nog een tweede doelpunt na een individuele fout in de Brugse verdediging, 2-0.

Club Brugge kwam na de koffie veel sterker uit de kleedkamer. Yana Haesebroeck maakte in de 58ste minuut de aansluitingstreffer na een raak schot net buiten de grote rechthoek, 2-1.

De Bruggelingen geloofden er weer in en konden af en toe gevaarlijk dreigen. Utrecht beperkte zich op dat moment alleen nog tot verdedigen en loerde op de counter.

De gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet. Integendeel, De Nederlandse dames maakten er nog 3-1 via een afstandsschot dat, dankzij de wind, in doel belandde.

Ondanks het verlies keren de dames van Club Brugge met een goed gevoel naar huis en zijn ze klaar voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem op 20 april.