Robert Jeurissen gaat deze week zijn scheidsrechters bijsturen

Frank Deckers
| 16 reacties
Robert Jeurissen gaat deze week zijn scheidsrechters bijsturen
Foto: © SC

Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen gaat deze week samen zitten met zijn scheidsrechters en Paul Allaerts, Technisch Directeur van de Arbitrage bij de bond, om een herhaling zoals in Zulte Waregem - Standard te voorkomen.

Mag de extra scheidsrechter achter het doel tussenkomen bij een buitenspelfase, daar wil Jeurissen deze week duidelijke afspraken rond maken.

"Bij 3-3 was het niet meteen duidelijk of de bal door een verdediger of Buyens werd doorgekopt naar Kanu. In dat geval zou de lijnrechter altijd moeten vlaggen. Daarna kan snel overlegd worden tussen de vijfde ref en de scheidsrechter op het veld om te zien wie als laatste de bal raakte", aldus Jeurissen in Het Laatste Nieuws. "Was het de tegenstander? Dan kan de arbitrage de goal toch goedkeuren. Was het een teammaat? Dan is het buitenspel en had de lijnrechter het sowieso juist. Dat is iets wat we deze week moeten bijsturen."

“De eindverantwoordelijkheid voor buitenspel ligt echter altijd bij de assistent. De lijnrechter tijdens Zulte WaregemStandard heeft zijn job niet goed gedaan”, zegt een strenge Jeurissen.

“We hebben al extra scheidsrechters gezet, waardoor een assistent énkel nog naar buitenspelval moet kijken. Hun taak is er dus makkelijker op geworden. Dat die twee goals, en zeker de winnende,  dan toch goedgekeurd worden, kan ik niet aanvaarden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties