Oekraïense investeerders redding voor Beerschot?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 125 reacties
Oekraïense investeerders redding voor Beerschot?
Foto: © SC

Komt de redding van Beerschot AC uit Oekraïne? De noodlijdende club werkt koortsachtig aan een overname-akkoord met investeerders uit de voormalige Sovjet Unie.

Beerschot AC zit in woelig vaarwater. De Ratten staan al met anderhalf been in tweede klasse. Daarbovenop komt een schuld van om en bij de zeventien miljoen euro waardoor de club dreigt af te zakken naar derde klasse.

Toch is er een lichtpuntje op het Kiel. Volgens Gazet van Antwerpen werkt de clubleiding aan een akkoord met Oekraïense investerdeers. De Oostblokkers zien in Antwerpen de perfecte locatie om een topclub uit te bouwen. Als de deal rond geraakt, kunnen de nieuwe eigenaars morgen al de nodige miljoenen en bankgaranties op tafel leggen. En dat is geen minuut te vroeg want woensdag behandelt de Licentiecommisie het beroep van de Antwerpenaren op de geweigerde licentie.

De onderhandelingen zouden al enkele weken aan de gang zijn maar de laatste dagen is er een doorbraak in zicht. De Oekraïners zouden meteen negen miljoen euro op tafel willen leggen. Dat bedrag dekt de licentieschulden en zorgt voor een bankgarantie waarmee Beerschot opnieuw een seizoen verder kan. Bovendien kunnen ook de Duitse schulden worden terugbetaald.

Het valt uiteraard af te wachten of het om een serieuze piste gaat. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat een buitenlandse investeerder met een zak vol lucht neerstrijkt op het Kiel. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties