Reactie Simaeys: "Tweede plaats? We zien wel waar we uitkomen"

Fabian Morren
| 0 reacties
Simaeys: "Tweede plaats? We zien wel waar we uitkomen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk verloor al voor de tweede keer op rij. 0 op 6, dat is men in Limburg niet meer gewoon. "We moeten wonden likken", weet Jeroen Simaeys.

Hoe hard komt dit aan, Jeroen?
"Nu toch wel even hard. We hebben gedurende de eerste helft een aantal kansen gehad. Ook in de tweede helft hadden we enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Dat is zonde. Het lukt ons al twee wedstrijden niet om onze kansen af te maken en zo de wedstrijd naar onze hand te zetten."

Brachten jullie te weinig tegen Club?
"Ik vind niet dat we een slechte wedstrijd gespeeld hebben vandaag, hoor. We lieten de bal goed rond gaan, maar dat is nu al twee duels dat we in het mes lopen van de tegenstander. We monopoliseren de bal wel in grote delen van de wedstrijd. Maar we kunnen er geen doelpunten uit maken én de tegenstander profiteert ervan op de counter. Daar moeten we aandacht aan besteden."

Plet en Vossen lijken net niet scherp genoeg om het af te maken...
"Dat ga je mij niet horen zeggen. Soms gaat dat beter dan in andere momenten. Nu zitten we in de fase dat we de bal er niet in krijgen. Volgende week kan dat echter al helemaal anders zijn."

Jullie kwamen ook wéér op achterstand. Hoe zwaar weegt dat?
"Ik zou het liever anders zien natuurlijk. Na die tegengoal hebben we er weer alles aan gedaan om het recht te zetten. Nogmaals: ik denk dat we meer dan genoeg kansen gehad hebben om daarin te slagen. De tweede helft hebben we enorm offensief gespeeld. Je ziet vaak in de play-off I dat de ploeg die eerst scoort achterover kan leunen en op de counter kan spelen."

En nu richten op de tweede plaats?
"We moeten gewoon elk wedstrijd het maximale ervoor doen. Dan zien we wel waar we uitkomen op het einde van de rit. Het heeft geen zin om over een specifieke plaats te spreken. Nu zullen we de wonden moeten likken en zien dat we er zaterdag weer klaar voor zijn." (RM/FM)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties