Leye: "Ik mocht niet in centrum spelen van Louwagie bij Gent"

Fabian Morren
| 5 reacties
Leye: "Ik mocht niet in centrum spelen van Louwagie bij Gent"
Foto: © SC

Mbaye Leye maakt momenteel indruk bij competitieleider Zulte Waregem. Bij AA Gent en Standard maakte de aanvaller minder indruk. Leye haalt in Sport/Voetbalmagazine flink uit naar Gent-manager Michel Louwagie.

"Mijn ervaringen bij Gent en Standard maakten van mij een complete speler", zegt Leye. "Dan praat ik over maturiteit, concentratie, de manier waarop je naar de dingen kijkt en hoe je ermee omgaat. Ik ben meer relaxed, op mijn leeftijd (30 jaar, red.) geniet ik meer van het geluk voetbal te kunnen spelen en benader ik een wedstrijd serener."

Leye speelt bij Zulte Waregem weer als centrumspits. Dat is ook zijn favoriete positie, maar Dury stelde hem bij Gent niet op als centrale aanvaller. "Omdat Michel Louwagie wilde dat ik zoals onder Michel Preud’homme op de linker- of de rechterflank bleef spelen", verrast Leye.

"Vorig jaar haalde Francky Dury mij naar Zulte Waregem als centrumaanvaller, maar in Gent kwam hij als nieuwe trainer in een bestaande groep terecht van spelers die niet door hem waren gekozen. Voor het centrum van de aanval waren er drie keuzes: Ljubijankic, Coulibaly en de pas aangeworven Arbitman. Mij mocht hij daar niet opstellen. Daarom heb ik gezegd: Als het zo zit, vertrek ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties