Dury: "Zulte Waregem is van niemand bang"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Dury: "Zulte Waregem is van niemand bang"
Foto: © SC

Zulte Waregem is de laatste rechte lijn richting titel ingegaan in pole position. Toch behoedt coach Francky Dury zich voor grote uitspraken.

Aan de Gaverbeek lijkt het wel een algemene stelling. Niemand praat openlijk over het kampioenschap. Alleen Mbaye Leye liet optekenen dat Essevee nu gewoon voor de titel moet gaan. “Ik vind het goed dat Leye zegt dat het nu of nooit is”, aldus Dury in Sport/Voetbalmagazine. “De pers verwacht van mij ook zo’n uitspraken. Maar waarom zou ik dat doen? Eén keer verliezen dan komt de kritiek dat ik overmoedig ben geweest.”

“Mijn enige taak is mijn spelers ervan te overtuigen dat ze kunnen winnen”, gaat de oefenmeester verder. “Ik ben geen acteur die het publiek moet vermaken. Maar als een speler dan laat optekenen dat hij erin gelooft, doet me dat zeker plezier.”

Dury weigert echter toe te geven dat zijn voorbehoud is ingegeven door een vorm van faalangst. “We hebben elk team uit play-off I dit seizoen al eens geklopt. Zulte Waregem is van niemand bang. Dat maakt een groot verschil. Ik ben jarenlang naar Anderlecht gereisd zonder er ooit te hebben gewonnen. Dan ben je niet op je gemak als je er aankomt.”

Essevee staat momenteel op een eerste stek. Toch ziet Dury ook een nadeel in het dipje van Anderlecht. “Ze hebben al een dipje gehad en staan nog op de tweede plaats. Maar ook wij hebben al een slecht moment overleefd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties