Interview Fernandez: "Concentreren op groepswinst"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Fernandez: "Concentreren op groepswinst"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

KAA Gent ontvangt vanavond KV Kortrijk. Mits winst zijn de Buffalo's zo goed als zeker van groepswinst in play-off II.

Cédric De Volder in Gent

Victor Fernandez was afgelopen zaterdag een tevreden man. De Buffalo’s hadden met verzorgd voetbal Lierse van het terrein gevaagd. “Het is mijn bedoeling om dergelijk voetbal te brengen”, vertelt de oefenmeester. “Een team als Gent moet altijd dominant voetballen. De spelstijl die ik beoog gaat uit van balbezit en combinaties. Daarnaast is het belangrijk om veel beweging rond de bal te hebben.”

"Ik ben van mening dat buitengewone zaken ook een buitengewone zitting moeten krijgen"

De drie punten tegen KVK betekent dat Gent – onder voorbehoud – de poule in play-off II winnend afsluit. “Ik ben verrast door het feit dat er nog geen beslissing is”, steekt Fernandez zijn verontwaardiging niet onder stoelen of banken.  “Maar in wezen verandert het niets voor ons. Gent wil wedstrijden winnen op het veld en niet in een rechtszaal.”

Toch wil de Spanjaard nog eventjes een ballonnetje oplaten rond het circus. “De behandeling van het dossier (zaak-Dejaegere tussen KV Kortrijk en Bergen, nvdr.) is pas gepland op drie mei. Ik ben van mening dat buitengewone zaken ook een buitengewone zitting moeten krijgen”, aldus een kritische Fernandez. “Bovendien gaat het hier om een menselijke fout zonder slechte intenties. In Spanje zou er maximum een geldboete worden uitgesproken.”

"Tegen wie ik het liefst de finale van play-off II zou spelen? Tegen de ploeg met het beste veld"

Fernandez boetseerde in de voorbije weken een vast elftal in elkaar. In vergelijking met vorig weekend wordt enkel Ervin Zukanovic, die tegen Lierse geschorst was, terug in de basis verwacht. Hoe gaat hij om met de spelers die buiten zijn verhaal vallen? “Ik ben tevreden over de ganse groep”, legt de coach uit. “De inzet op training is enorm groot. Alle spelers hebben nog honger. Bovendien is het voor hen ook gemakkelijker invallen in een team dat goed voetbalt.”

Is Fernandez ondertussen al bezig met de mogelijke tegenstander in de finale van play-off II? “We moeten ons nu eerst concentreren op die groepswinst”, besluit de Spanjaard. “Tegen wie ik het liefst die finale zou spelen? Tegen de ploeg met het beste veld.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties