Interview De fauw: "Wij willen graag kampioen worden"

Robby Morren
Robby Morren
| 20 reacties
De fauw: "Wij willen graag kampioen worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem kon zondag niet winnen op Standard en liet zo de kans liggen om 4 punten uit te lopen op Anderlecht. Davy De fauw wil niet te lang stilstaan bij die gemiste kans. Hij wil maar al te graag de titel pakken met Zulte Waregem maar het is geen must voor de club.

Door Robby Morren

Zulte Waregem kon de hoge verwachtingen niet inlossen in Luik. "Vooral in de eerste helft hebben wij niet goed gevoetbald. Onze middenvelders gingen te hoog staan en daardoor was het heel moeilijk voetballen voor ons, kwamen onze spitsen niet in de wedstrijd en was het moeilijk om de ballen bij te houden."

"Aan de rust hebben we gezegd dat we in de tweede helft gewoon ons eigen spel moesten gaan spelen maar dat hebben we jammer genoeg pas gedaan vanaf de 1-0. Op het einde hebben we Standard weggedrukt en dat lukte wel een paar keer maar de bal viel net niet goed."

Reageren tegen Genk

Doordat Anderlecht verloor, behoudt Essevee de eerste stek in het klassement. Dat maakte de nederlaag toch minder bitter. "We mogen niet te lang bij deze nederlaag blijven stilstaan want het is vrijdag alweer wedstrijd. Bovendien moeten we ook beseffen dat we, als Zulte Waregem zijnde, nog steeds bovenaan staan. We konden een hele goede zaak gedaan hebben met een overwinning en dat beseft ook iedereen maar er is nog niets aan de hand. We gaan vrijdag opnieuw proberen de drie punten thuis te houden en dan kunnen we weer een goede zaak doen."

Geen druk

Volgens De fauw is het grote verschil tussen Zulte Waregem en Standard, Anderlecht, Genk en Club Brugge de druk. "Bij ons is er niets van druk. De andere clubs in play-off I moeten echt. Wij willen ook heel graag maar het is niet van moeten."

"Geloof mij, de ambitie is bij ons niet minder dan bij de andere clubs maar ik denk dat het er bij ons toch iets makkelijker aan toe gaat dan bij die andere clubs. Ik hoop dat het in ons voordeel zal spelen dat wij die druk minder hebben. We hebben ook wel een bepaalde spanning maar die is toch totaal anders dan bij de andere clubs."

"Iedereen is heel gretig om de titel te halen"

"Onze ambitie is gewoon om zo hoog mogelijk te eindigen. Nu staan we eerste en ik zal niet ontkennen dat wij allemaal kampioen willen worden. Iedereen wil het maximum uit zijn carrière halen, wij willen wij ook graag kampioen worden als dat kan en we gaan zo lang mogelijk bovenaan blijven staan maar als we op het einde Europees voetbal halen, zullen we daar ook heel blij mee zijn. Op vier wedstrijden van het einde zo dicht bij de titel staan, is een unieke ervaring voor onze hele groep. Iedereen is ook gretig om die titel te behalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties