Houben: "Moeten beker winnen"

Houben: "Moeten beker winnen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk leek na een goede start in play-off I in de running om de titel. De Limburgers zakten na drie mindere wedstrijd echter weg. "We moeten vooral de beker winnen", vertelt voorzitter Herbert Houben.

De Limburgers begonnen met een uitstekende zeven op negen aan play-off I. Vervolgens zakten de troepen van Mario Been als een pudding in elkaar. Toch wil voorzitter Houben de handdoek nog niet in de ring gooien.

“Voor de drie mindere wedstrijden heb ik geen verklaring”, vertelt de preses in De Zevende Dag. “Die conclusies zijn trouwens het werk van onze technische staf. Maar als het team zich volgend weekend niet kan herpakken, zal de titel niet voor Genk zijn. Maar ik slaap er niet slecht van. De titel is nooit ons hoofddoel geweest.”

Toch kijkt Houben met een goed geval terug op het seizoen. “De derde stek en een ticket voor de Europa League zijn sowieso een doel op zich. Maar het is vooral belangrijk dat we de beker winnen. Voor onze Europese campagne geef ik een negen op tien. We werden groepswinnaar in onze poule en waren de enige Belgische club die overwinterde.”

“We zijn bovendien tevreden over Been”, besluit Houben. “Het is dan ook de bedoeling om met hem door te gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties