Lijnrechter valt jeugdspeler aan na wedstrijd

Frank Deckers
| 7 reacties
Lijnrechter valt jeugdspeler aan na wedstrijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een Tsjetsjeense lijnrechter is door de Russische voetbalbond levenslang geschorst omdat hij een jeugdspeler van Amkar Perm heeft aangevallen na een wedstrijd.

De aanval vond plaats na het affluiten van de beloftenmatch tussen Amkar Perm en Terek Grozny. De lijnrechter dacht dat de jongeling zijn moeder had beledigd. “Plots viel iemand me langs achter aan”, zei het slachtoffer. “Hij duwde me tegen de grond en begon me te stampen en te slaan. Daarna sloegen ook de spelers van Terek Grozny me terwijl ik op de grond lag.”

“We waren niet tevreden over de scheidsrechters en er werden inderdaad woorden gewisseld, maar ik heb nooit iets persoonlijks over zijn moeder gezegd. Ik weet hoe gevoelig dat ligt bij Tsjetsjenen”, aldus Ilya Krichmar.

Een ex-scheidsrechter die vroeger nog op internationaal niveau floot was ook aanwezig tijdens het incident. “In heel mijn carrière heb ik nog nooit zoiets gezien”, zegt Alexei Spirin. “Die lijnrechter zou geen officiële functie mogen hebben. Niet alleen snapt hij de regels niet, hij valt bovendien ook spelers aan. Op een schaal van 1 tot 10 zou ik hem een 0 geven. Ik zorg ervoor dat hij nooit meer lijnrechter is”, zei Spirin. Zijn voornemen is nu ook echt uitgekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties