Buffel: "Ik hoop echt dat Cercle zich redt"

Fabian Morren
| 5 reacties
Buffel: "Ik hoop echt dat Cercle zich redt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Thomas Buffel wordt de bekerfinale toch extra speciaal. De flankaanvaller speelde tot zijn zestiende bij Cercle Brugge, de tegenstander van donderdag. In 2008 keerde hij nog een keer terug naar de Vereniging. "Ja, dat maakt het extra speciaal."

Door Fabian Morren

“Het is speciaal om dat je toch met veel van die jongens samen hebt gespeeld. Ik heb er toch ook een groot deel van mijn jeugd gespeeld. Het is dus wel specialer voor mij dan tegen eender welke andere ploeg", vertelt Buffel aan Voetbalkrant.com.

Donderdag wil Buffel winnen, maar hij hoopt wel dat Cercle zich redt. "Ik hoop het echt. Ik heb toch ook met redelijk wat jongens nog samengespeeld. Dat zijn allemaal stuk voor stuk goeie gasten. Het zal niet makkelijk worden in het vervolg van de eindronde, maar ik denk dat ze de juiste mentaliteit hebben om daarin te slagen."

30.000 Genkse fans zullen er donderdag zijn in Brussel. Bovendien is Genk de grote favoriet. Dus er is druk. "Als je thuis speelt voor eigen volk heb je ook toch altijd wel enige druk", relativeert Buffel. "Thuis moet je in principe altijd winnen. Dus dat zal in Brussel niet anders zijn. Ik denk dat we fantastisch zullen gesteund worden van de eerste tot de laatste minuut. Blijkbaar heeft Pat Krimson het Genkse fandorp georganiseerd. Dat gaat wel een fantastische dag worden voor die mensen."

"Als je niet wint, heb je maar beter een plan B"

De beker leeft in Genk, dat is het minste wat je kan zeggen. “Al in de weken vooraf werd ik er voortdurend op aangesproken. Enerzijds waren er veel vrienden die kaarten vroegen, anderzijds ook mensen die al lang op voorhand aan het praten waren over de geweldige sfeer die er donderdag zal zijn.”

Buffel beseft echter ook nog steeds het belang van de play-offs. “Op dit moment kunnen we nog op beide fronten bewerkstelligen wat we op voorhand wilden, en dat is Europees voetbal. Daarom blijven beker en competitie even belangrijk. Als je donderdag niet wint, is het toch maar goed dat je nog een plan B hebt via de play-offs.”

Feyenoord
Straks speelt hij tegen Cercle, maar Buffel volgt ook nog zijn andere ex-clubs. Feyenoord bijvoorbeeld. De Rotterdammers kenden enkele (financieel) moeilijke jaren. "Ik ben wel nog extra benieuwd naar hun resultaten. Ze hebben de jeugd een kans moeten geven, hé. Dat heeft natuurlijk tijd gekost. Je ziet echter dat ze nog altijd een heel goeie kweekvijver hebben. Ze hebben aan een sterk elftal gebouwd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties