Reactie Leye: "Iedereen moet fier zijn op ons"

Leye: "Iedereen moet fier zijn op ons"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scoren deed hij deze keer niet, maar Mbaye Leye liep zich in de tweede helft wel de longen uit het lijf. En hij was achteraf ook opvallend vriendelijk voor de man waar hij vorige week nog een handgemeen mee had: Franck Berrier.

Berrier moest tijdens de rust immers in de kleedkamer blijven en opeens begon het wel te draaien. Leye toonde zich echter een ideale ploegmaat. "Het was een collectieve prestatie. Het is niet omdat hij er af ging dat we beter gingen spelen. Iedereen begreep ineens dat we moesten winnen en dat we er voor de volle 300 procent voor moesten gaan. Iedereen bij Zulte Waregem moet vandaag fier zijn op ons. Dat incident? Dat is gesloten, ik spreek niet meer over het verleden", aldus Leye.

De eerste helft was van een veel minder niveau. Essevee kwam niet in balbezit en kon zijn favoriete spel niet spelen. "De eerste helft hebben we gewoon niet gedaan wat de coach vroeg", knikte Leye. "In de tweede heeft hij er ons op gewezen dat we niet veel meer in deze situatie gaan zitten en dat we er nu voor moeten gaan. Het was nodig, want zoveel kansen krijg je in een seizoen niet als Zulte Waregem zijnde om eerste te worden. De supporters krijgen nog twee mooie finales tegen Club Brugge en Anderlecht."

"De titel? Zolang het mogelijk is, geloven we er in, maar we spreken er niet over. Voor de journalisten is er elke week een andere kampioen. We zullen zien waar we binnen twee wedstrijden staan. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties