Reactie Suarez: "Heel blij na een moeilijk seizoen"

Fabian Morren
| 0 reacties
Suarez: "Heel blij na een moeilijk seizoen"
Foto: © SC

Anderlecht is kampioen. Alle spelers waren - uiteraard - door het dolle heen. Zowel jongens die op het einde weer aan de oppervlakte kwamen (Suarez) als die mogelijk vertrekken (De Sutter).

Suarez: "Heel blij na moeilijk seizoen"

Matias Suarez was uiteindelijk nog heel belangrijk in de titelstrijd. De Argentijn was na een bewogen jaar dan ook uiterst tevreden dat hij seizoen toch met een positieve noot mocht afsluiten. "Ik ben heel blij na een voor mij heel moeilijk seizoen. Ik heb toch lang met die blessurre gesukkeld en dan kwamen die transferzorgen er nog bij."

"Al het werk dat ik leverde, heeft nu toch gerendeerd. Ik voel me veel beter. Mijn toekomst? Normaal ligt die bij Anderlecht, maar in tegenstelling tot wat er geschreven werd, heb ik nog geen afspraak om mijn contract te verlengen."

De Sutter: "Iets blijer als vorig seizoen"

Tom De Sutter vierde iets uitgelatener dan verleden seizoen. Deze jaargang was de spits toch heel belangrijk voor zijn ploeg. "Ik ben toch wat blijer misschien ja. Maar goed, verleden seizoen was ik ook blij, want een titel pak je met dertig, ook dit seizoen. Dit is de verdienste van iedereen, hoeveel je ook gespeeld hebt. Mijn beste seizoen? Mijn eerste halfjaar hier was ook schitterend. Maar ja, daarop heb ik veel met blessures gesukkeld en was er ook een trainer die niet al te veel in mij geloofde."

De Sutter speelde niet in de kampioenenmatch en dat maakte dat de zenuwen nog iets strakker gespannen stonden. "Ik heb het tegen Sacha (Kljestan) ook nog gezegd: het was moeilijker op de bank dan op het veld. Maar wat een ontlading. Spijtig voor Zulte Waregem, maar we verdienden het. Waarom schaffen ze die play-offs niet af, want de twee besten staan één en twee."

Nuytinck: "Ontlading is groot"

"We hebben het heel spannend gemaakt voor onszelf", zegt Bram Nuytinck. "De ontlading is wel groot als je op de laatste dag van play-off I kampioen wordt."

"Ik had heel graag gescoord. Ik had voor de match ook gezegd dat ik ging scoren. Het was bijna gelukt (Nuytinck kopte tegen de lat, red.) en dan is dat wel even balen maar we zijn kampioen en dat is het belangrijkste. Nu ga ik een feestje bouwen. Het zal een hele lange avond worden." (JW/RM)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties