Interview Overmeire: "Met goed voetbal win je geen punten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Overmeire: "Met goed voetbal win je geen punten"
Foto: © SC

Voor aanvang van play-off I riep Lokeren uit dat het wilde meestrijden om een Europese plaats. De Oost-Vlamingen eindigden echter als laatste. Killian Overmeire blikt terug op het afgelopen seizoen.

Door Cédric De Volder

De balans op Daknam na tien wedstrijden oogt niet bijster goed. Amper één overwinning, zeven nederlagen en twee draws. Hoe kijkt de aanvoerder van Lokeren naar die vijf op dertig?

“Ik heb alleszins geen goed geval bij die cijfers”, vertelt een eerlijke Overmeire in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Eerlijk gezegd kijk ik met veel frustratie terug op de nacompetitie. We brachten bij momenten goed voetbal, maar daarmee win je geen punten.”

"Ik kijk met veel frustratie terug op de nacompetitie. We brachten bij momenten goed voetbal, maar daarmee win je geen punten"

Toch weigert de middenvelder een excuus in te roepen voor de mindere prestaties. “In de eerste twee wedstrijden kan je naar externe factoren wijzen (Overmeire doelt op scheidsrechterlijke dwalingen, nvdr.), maar uiteindelijk hebben we het aan onszelf te danken. We kwamen bijna in elke wedstrijd op voorsprong. Dan moet je op resultaat kunnen spelen en dat lukte niet.”

De aanvoerder van Lokeren bleek het afgelopen seizoen meermaals de rots in de branding. Ook tijdens de mindere momenten vuurde hij zijn troepen aan. “Ik ben dan ook relatief tevreden over mijn seizoen. Al ben ik blij dat het gedaan is. Je mag niet vergeten dat ik al zo’n 54 wedstrijden op de teller heb staan. Opvallend is ook dat ik amper één schorsingsspeeldag heb uitgezeten.” (lacht)

"In mijn ogen is Anderlecht de verdiende kampioen. Al moet ik toegeven dat Zulte Waregem de titel niet zou gestolen hebben"

“De riem gaat er nu toch eventjes af. Ik trek met mijn familie naar Turkije. Het enige wat me momenteel interesseert is zon, zee en strand.”

Toch wil Overmeire al vooruitkijken naar de volgende voetbaljaargang. Moet Lokeren opnieuw mikken op play-off I. “De voorbije drie seizoenen verzekerden we ons tot twee maal toe van play-off I en wonnen we de beker. Dan denk ik dat we moeten durven zeggen dat de ambitie voor volgend seizoen simpelweg dezelfde is.”

Tot slot wil Overmeire Anderlecht nog feliciteren met de landstitel. “In mijn ogen is paars-wit de verdiende kampioen. Al moet ik toegeven dat Zulte Waregem de titel niet zou gestolen hebben. Het was vooral leuk om te zien dat de twee beste ploegen van België in een finale onder elkaar uitmaakten wie de kampioen is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties