Interview Vossen: "Heb mij al bewezen bij de Rode Duivels"

Fabian Morren
| 8 reacties
Vossen: "Heb mij al bewezen bij de Rode Duivels"
Foto: © SC

Met Christian Benteke en Romelu Lukaku is de concurrentie voor Jelle Vossen bij de Rode Duivels loodzwaar. "Ik moet wachten op een nieuwe kans", weet de aanvaller van Racing Genk.

Door Fabian Morren

Vossen mag dezer dagen in het stadion trainen waar hij een heel seizoen speelde: de Cristal Arena. "Dat het nu in Genk is of iets anders, dat maakt niet heel veel uit. Het was gewoon leuk dat er zo veel volk in het stadion was. Er waren ook veel Limburgers en Genkfans. Daarom moest ik zo lang handtekeningen uitdelen", lacht de spits.

Veel speelkansen krijgt Vossen niet bij de Rode Duivels. Benteke en Lukaku versperren de weg. "Dat is niet onlogisch, hé. Ik moet wachten op een nieuwe kans. Christian en Romelu scoren aan de lopende band in Engeland. Bovendien passen ze misschien iets beter in het 4-3-3-systeem. Ik moet vechten voor mijn plaats. Het belangrijkste zijn echter de resultaten van de ploeg. Ik wil er in ieder geval alles aan doen om blijven deel te kunnen uitmaken van deze selectie."

"Het is niet onlogisch dat ik op de bank zit. Christian en Romelu scoren aan de lopende band in Engeland"

De vraag of Jelle Vossen het erg vindt dat hij minder vakantie heeft, is dus overbodig. "Ik heb hier een deel van mijn vakantie graag voor over. Er is niks zo mooi als de kleuren van je land te verdedigen. Dit is ook een heel hechte groep. Hoe ik me voorbereid op de wedstrijd tegen Servië? Ik bereid me op iedere wedstrijd voor alsof ik zou starten."

"Heb het al bewezen"
Een 4-4-2 met Vossen en Benteke wérkt. Dat werd al bewezen bij Racing Genk. "Het klikt niet alleen met Benteke, hoor. Ik heb bij de Rode Duivels al een hele goeie periode gehad met Ogunjimi. Ik weet dat ik het kan bij de nationale ploeg. Dat heb ik al laten zien."

Transfer
Het blijft stil rond een mogelijke transfer. Verlaat Vossen straks nog Genk? Dat is nog lang niet zeker. "Het belangrijkste is dat ik matchen speel. Als ik naar een andere club verhuis, dan zal dat een heel doordachte keuze zijn", benadrukt de Limburger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties