Van Holsbeeck: "Hou Batshuayi niet tegen zijn zin"

Van Holsbeeck: "Hou Batshuayi niet tegen zijn zin"
Foto: © SC

Anderlecht wil Michy Batshuayi graag hebben, maar volgens Herman Van Holsbeeck heeft de club nog geen contact gehad met de speler. Roland Duchâtelet heeft al laten weten klacht te willen indienen tegen de Brusselaars omdat ze zijn speler benaderden zonder overleg.

Van Holsbeeck ziet in Batshuayi een goede vervanger voor Mbokani. "Ik heb nog geen contact gehad met de speler of zijn entourage. Ik heb wel aan een aantal managers laten weten dat Anderlecht Michy graag zou kopen. Daar is niks mis mee. Wil Standard een klacht indienen? Op basis van wat? Ze hebben geen argumenten. Duchâtelet heeft gezegd dat hij niet wil praten over een transfer en wij aanvaarden dat. Maar ik kan wel niet beletten dat de managers van Batshuayi hun werk beginnen doen en bij hem komen aankloppen om iets te forceren", zegt de manager van paars-wit in Het Laatste Nieuws.

De dreiging van Duchâtelet lijkt veel op een poging om de supporters - die van hem af willen - tevreden te stellen. "Ik heb hetzelfde meegemaakt in de winterstop met Biglia. Weet je, ik zou het logisch vinden dat de managers van Batshuayi naar Duchâtelet stappen om te zeggen: 'Jij sluit de deur voor een club die onze speler veel wil betalen? Geen probleem, dan moet je met een gelijkaardig voorstel voor de dag komen.' Het is dat of meewerken aan een transfer. In het voetbal zijn er geen duizend opties, hé."

Van Holsbeeck spreekt dan ook uit ervaring. "Hou geen speler tegen zijn zin bij je club. Want dan krijg je een clash en dan heb je achteraf alleen maar verliezers. Het is altijd beter om te zoeken naar een oplossing waar iedereen beter van wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties