De Ronde van Vlaanderen met Francky Dury

De Ronde van Vlaanderen met Francky Dury
Foto: © SC

De eerste training van Zulte Waregem zit er ondertussen bijna op. Met aan het roer nog steeds Francky Dury, die dus niet naar Lille gaat. Tijdens het slot van vorig seizoen pakte hij uit met wielervergelijkingen, benieuwd wat de coach van Essevee dit jaar in petto heeft.

Francky Dury is een liefhebber van het wielrennen. Tijdens diverse persmomenten tijdens play-off I van het seizoen 2012-2013 kwam de coach van Zulte Waregem met een vergelijking met de Ronde van Vlaanderen. Die geven we jullie bij de start van het nieuwe seizoen nog even mee:

Voor speeldag 3 (12/04, thuis tegen Standard):

“We zitten nu in de eerste van de drie lussen op de Oude Kwaremont. We zijn geen topfavoriet voor de titel, dus vragen we ons nu af of we moeten blijven zitten of toch proberen weg te springen.”

Voor speeldag 4 (18/04, op Club Brugge):

“Misschien zijn we al een keer ‘plat gevallen’ in deze play-offs. Dat doet pijn, maar uiteindelijk zitten we er nog altijd bij. Misschien dat we nu wel naar de tweede lus op de Kwaremont gaan in de volgende belangrijke wedstrijden.”

Voor speeldag 5 (21/04, thuis tegen Anderlecht):

“Ik gebruik vergelijkingen met de wielrennerij, omdat ik een groot respect heb voor renners. Het is een zware sport. Voetballers moeten ook tegen een klop kunnen.”

Voor speeldag 5 (21/04, thuis tegen Anderlecht):

“De Oude Kwaremont is nu voorbij. Nog 6 hellingen te gaan.”

Na speeldag 5 (21/04, thuis tegen Anderlecht):

“Sep Vanmarcke was ook mee met Cancellara in Parijs-Roubaix. Het kan dus altijd. Goed, we zijn nu tweemaal voorbij de Paterberg en de Oude Kwaremont. We moeten er dus nog een keer over.”

Voor speeldag 6 (28/04, op Standard):

“We gaan nu de derde lus in.”

Voor speeldag 9 (16/05, thuis tegen Club Brugge):

“Alles qua hellingen en bergjes is nu voorbij. We gaan met drie de finale in.”

Na het einde van het kampioenschap (19/05, op Anderlecht):

“Als je een sprint aangaat en je verliest, dan baal je en ben je wel eens kwaad. Het is als een millimeterspurt die je verliest en waarbij je hard op je stuur slaat als je over de meet bent gereden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties