Ivoorkust mag naar barrages om WK-ticket

Ivoorkust heeft zich geplaatst voor de play-offs voor een WK-ticket. De Olifanten haalden het met 4-2 van Tanzania en is daarmee zeker van de koppositie in groep 3.

Nochtans kwam Tanzania fel aan de aftrap en na twee minuten had Kiemba al gescoord. Ivoorkust zette het allemaal voor de rust nog recht dankzij doelpunten van Traoré en twee keer Yaya Touré. Tussendoor had Ulimwengu echter ook gescoord en moest Ivoorkust toch nog vrezen.

In de derde minuut van de extra tijd scoorde Bony echter en was het pleit beslecht. Ivoorkust heeft nu vijf punten meer dan Marokko en er is nog maar één speeldag te gaan. Ivoorkust moet nu een barrageduel spelen met één van de negen andere groepswinnaars uit Afrika.