Crimi: "Concurrentie niet uit de weg gaan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Crimi: "Concurrentie niet uit de weg gaan"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Gisteren verzamelde Zulte Waregem voor de eerste oefengalop van het prille seizoen. De fans verbaasden zich vooral over de vier nieuwe gezichten bij de fusieclub. Onder andere Salvatore Crimi moet Sammy Bossut het vuur aan de schenen leggen.

Cédric De Volder in Waregem

Er waren meteen vier nieuwkomers present op de eerste training van Francky Dury. Frédéric Duplus, Danilo Sarkic, Ilias Maatoug en Salvatore Crimi toonden zich op de eerste training gedreven. Vooral laatstgenoemde komt niet zonder ambitie naar de Gaverbeek.

De 20-jarige doelman tekende een contract voor twee seizoenen bij Essevee. De Belgische jeugdinternational is opgeleid in de vermaarde jeugdschool van het Noord-Franse Lille. Crimi komt overigens transfervrij over van datzelfde Lille. Hij was er vorig seizoen nog derde doelman.

"Zulte Waregem is een mooie club die jongeren een kans geeft. Of de Champions League een rol heeft gespeeld in mijn beslissing? Nee, maar het is zeker een mooi extraatje"

“De keuze voor Zulte Waregem is eenvoudig te verklaren”, vertelt de doelman in een kennismaking met Voetbalkrant.com. “Het is een mooie club die jongeren een kans geeft. Dat merk je bovendien aan de gemiddelde leeftijd van de spelersgroep. Ook de resultaten van vorig seizoen zijn me niet ontgaan. Of de Champions League een rol heeft gespeeld in mijn beslissing? Nee, maar het is zeker een mooi extraatje.”

Crimi moet er onder de lat de concurrentie aangaan met Bossut en Sébastien Bruzzese. “Maar ik heb geen schrik voor een beetje competitiviteit. Bovendien weet je dat er in elke club wel andere doelmannen zullen zijn. Maar ik wil me zeker bewijzen en hopelijk resulteert dat in speelkansen. Ik ga de zeker concurrentie niet uit de weg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties